Je markeerstift eerst nog even parkeren

Tip 1: Met goede moed je samenvatting of tekstboek aanvliegen met een markeerstift? Wacht nog even. Je markeerstift dient om de essentie van de tekst te highlighten, niet de kern van alle alinea's die je leest. Lees een hoofdstuk dus eerst een keer helemaal door. Ga na wat de auteur je probeert duidelijk te maken en arceer de tekstdelen die daar over gaan.

Tip 2: Markeer kernzinnen die je simpel kunt omvormen tot tentamenvragen. Markeer nooit de antwoorden. Overhoor jezelf later door langs je gemarkeerde zinnen te gaan => de antwoorden staan er altijd vlak onder, maar doordat ze niet gemarkeerd zijn, heb je de mogelijkheid eerst zelf het antwoord te bedenken.

Type: 
Exam
Exam Type: 
Wat moet je vooral leren

Contributions

Ticket of sanderP

WorldSupporter Resources

Statistiek in blok 1 staat niet los van de volgende blokken

Tip 1: Statistiek vormt voor veel studenten een struikelblok. Zorg er voor dat je vanaf het eerste college bijblijft. Als je vlak voor het tentamen te veel stof nog niet begrijpt en keihard werkt om het tentamen te halen, heb je grote kans om alles na het tentamen weer te vergeten. In het volgende blok kan je dan praktisch vanaf het begin beginnen. Dus maakt niet per se meer uren, maar spreidt je uren over een langere periode voor extra rust in de volgende blokken

Access level of this page

  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private