Image
WorldSupporter Magazine of sanne10000116
Image
Travel & Move: 
Mijn meest bijzondere reiservaring moet nog komen! Op 4 juli vertrek ik samen met 11 andere leerlingen naar Ghana voor ontwikkelingshulp.
Ons hoofddoel hier wordt om de inheemse bevolking bewuster te maken van malaria en de gevolgen ervan (zie kopje 'voor een ander'). Toevoeging: De reis naar Ghana was voor mij echt adembenemend. Het meest bijzondere vond ik het toen we naar verschillende dorpen gingen om de mensen daar meer te vertellen over malaria. Iedereen luisterde heel aandachtig en het was erg leuk en mooi om te doen.
Experience & Leisure: 
Ik weet niet of het echt telt qua wereldbijdrage, maar ik hou heel veel van Japan. Het land spreekt me al een aantal jaar heel erg aan, en ik lees er dan ook graag over.
Ook luister ik veel Japanse muziek en dan met name Mizuki Nana en μ's (Muse, band). Verder ben ik van plan komend jaar Japans te leren. Ik spreek wel een beetje Japans en ik kan ook wel aardig wat verstaan, maar ik wil nu ook graag het schrift, kana, leren zodat ik het ook kan lezen.
Learn & Develop: 
Vanwege onze reis naar Ghana heb ik al meerdere cursussen gevolgd, zowel op als buiten school.
Een aantal maanden geleden kregen we op een zaterdag een cursus over de cultuur en de gebruiken van de Ghanese bevolking. Ook werd ons toen van alles verteld over de stichting Nurses On Tour, waar wij een week bij zullen werken.
Help & Change: 
Samen met 11 andere leerlingen van onze school gaan wij begin juli naar Ghana voor ontwikkelingshulp.
Het voornaamste doel van onze reis is om delen van de bevolking bewuster te maken van malaria en om muskietennetten uit te delen. Voor deze muskietennetten zijn we al sinds december 2012 bezig met geld inzamelen. We hebben onder andere gecollecteerd bij de paas -en kerstviering op school, paaseitjes verkocht, op de rommelmarkt gestaan, etc. Wat betreft mijn prive leven collecteer ik al een aantal jaar voor de KWF Kankerbestrijding. Dit heb ik meegekregen van mijn moeder. Ik liep vroeger ook altijd met haar mee, en een aantal jaar geleden besloot ik zelf ook mee te gaan doen. We hebben tot nu toe gecollecteerd voor de Nierstichting en het KWF.
Work & Initiate: 
Wat betreft werk geef ik alleen bijles op school. Hierbij zijn we dus niet heel erg bezig met wereldbijdagen. Toevoeging: Sinds kort werkt in als service merchandiser in meerdere kledingwinkels.
In een van deze winkels leggen we allemaal aan de eind van de maand wat geld opzij voor verschillende goeie doelen, zoals bijvoorbeeld War Child.
My Latest Activity
Image

Een tijdje terug stonden we met onze Ghana-groep in het Algemeen Dagblad (AD)!! Het was erg leuk om onszelf in zo'n bekende krant te zien staan, en we kregen er ook veel reacties op van andere mensen. Naar aanleiding van dit bericht zijn een aantal bedrijven ons ook gaan sponsoren.

anderen gestimuleerd om vrijwilliger te worden door over mijn...

anderen gestimuleerd om vrijwilliger te worden door over mijn ervaringen te vertellen Tijdens alle voorbereidingen voor de reis naar Ghana was 1 van mijn beste vriendinnen (Iris) al erg nieuwsgierig naar alles wat we zouden gaan doen. Na mijn terugkomst heb ik haar natuurlijk alles verteld, en zij w...