Photo
Title: week 2
week 2

week 2

Media of Annadhoog
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Related content:
week 2

week 2

Image

Week 2

Na een eerste week vol nieuwe dingen is het deze week tijd voor meer nieuwe dingen :P. Het is maandag en de eerste keer dat ik meega naar een van de projecten van R4L. Samen met Laurie, Marieke, Maud en Avril(R4L) vertrekken we naar Bethelsdorp. Het is een wijk in de Township die ongeveer op een half uur rijden ligt van het vrijwilligershuis in Walmer. We hebben vorige week begrepen dat we als vrijwilligers ‘netjes’ gekleed moeten gaan wanneer we aan het werk gaan, dit betekend kleding over de knie(broek of rok), kleding waarbij de schouders bedekt zijn en dichte schoenen of sandalen. Het overgrote deel van de bevolking is ook zeer gelovig waardoor je je bewust moet zijn van de bewoordingen die je gebruikt. Ook is het hier de gewoonte dat je het gesprek begint met hi, how are you? Im fine, thank you!
We kwamen aan in de school die gelegen is op een met een hek omheinde plaats. Het gebouw ziet er best goed uit, bakstenen en een mooi bord met ‘Kleinskool Primary’. Eenmaal binnen is het allemaal niet zo ruim opgezet als je in eerste instantie zou denken. De kleine gang leidt naar allemaal andere kamers waaronder die van de Principal(directeur). De receptie is voorzien van een behoorlijk traliewerk. De directeur die we later spraken was erg blij met onze komst. De rest van de middag mochten we kijken bij de Engelse les van 4Th grade. De manier van lesgeven is heel anders vergeleken met Nederland. Er is niet of nauwelijks interactie tussen de kinderen en de docent, misschien om de kinderen tot stilte te brengen of om ze te corrigeren als ze iets verkeerd doen. De klassen zijn ook erg groot waardoor er eigenlijk geen tijd en ruimte is voor kinderen die bijvoorbeeld achter lopen en daardoor juist extra aandacht nodig hebben.

Woensdag ging ik met Marieke, een van de andere vrijwilligers mee naar Zanethemba. Het is een opvang thuis voor kinderen die door zeer moeilijke omstandigheden in de thuissituatie niet meer thuis kunnen wonen. Hierbij moet je denken aan drank en drugs gebruik, geweld en ziekte. De leeftijd van de kinderen loopt uiteen van 6 maanden tot 6 jaar(hoewel deze laatste een uitzondering is). De kinderen worden er opgevangen totdat er een veilig thuis voor hen gevonden is. Het kan zijn dat ze weer naar de biologische ouders gaan, naar naaste familie maar als het echt niet lukt, kunnen de kinderen worden geadopteerd.  Het was heel leuk om mee te lopen met the ‘save haven’, de begeleiders waren heel aardig en je ziet met hoe veel liefde en aandacht ze voor deze, vaak nog heel jonge kinderen, zorgen.

De rest van de week heb ik meegelopen op Kleinskool primary wat naar het nu lijkt mijn project gaat worden waar ik me de rest van mijn verblijf op ga richten en voor in ga zetten.

In het weekeind zijn we met nog 4 andere vrijwilligers in één auto naar Addo Elephant park gegaan. Dit Nationale park van Zuid Afrika is een van de wildparken die met overheidsteun in stand wordt gehouden. Je komt daar aan en voor zo’n 6 euro per persoon kan je de hele dag in het park rondrijden(40 km/u) terwijl je om de paar bochten weer dieren ziet. Fascinerend! Nu voel ik me echt in Afrika. Olifanten, zebra’s een leeuw, zwijntjes a la pumba, kevers, kudu’s etc. Echt een onvergetelijke dag met veel Ooooh’s en Aaaah’s

More contributions of WorldSupporter author: Annadhoog
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]