Wat wil ik van mijn stage?

Van de week kreeg ik de vraag van Joho wat ik nou eigenlijk wil van een stage en wat ik belangrijk vind. In het kader van ondersteuning heeft Joho een hele site over contenties en competenties, dus werd ik gedwongen om een kijkje te nemen. Ik ben allang blij dat ik een stage heb gevonden, want op het moment is dat een regelrecht wonder. Tijdens het solliciteren naar een stage heb ik helemaal niet aan ‘contenties’ gedacht (gedeeltelijk niet omdat ik nog nooit van het woord had gehoord), maar het schijnt handig te zijn om je erin te verdiepen. Contenties zijn waarden die jij belangrijk acht in het werk. Als er tijdens een sollicitatie wordt gevraagd wat ik belangrijk vind en mijn antwoord is ‘ik moet het leuk vinden’ en ‘het zou zo fijn zijn als ik er ook nog naartoe kan fietsen’, is dat wat oppervlakkig. Volgens Joho zijn de belangrijkste contenties (met een handig linkje als je het zelf wilt bekijken):

 • Je onafhankelijk voelen
 • Je zelfbewust voelen
 • Je verbonden voelen
 • Je evenwichtig voelen
 • Je onbeperkt voelen
 • Je zinnig voelen
 • Betrokken zijn
 • Behulpzaam zijn
 • Resultaatbewust zijn
 • Ervaring opdoen
 • https://www.joho.org/nl/wat-zijn-contenties

Als ik ze snel doorkijk kan ik me er wel in vinden. Het zou toch wel leuk zijn als ik ook mensen help met mijn baan als psycholoog… Gezien het handig is om te weten wat je wilt ga ik mij hier de komende tijd in verdiepen. Als ik weet wat ik wil kan ik hier mijn stage op inrichten (met natuurlijk het idee dat ik er dan blijer zal zijn). Nu heb ik het idee dat ik mij al in grote mate blij voel, maar wie weet :)

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn zoektocht en is het anders vermakelijk om te lezen.

Groetjes,

Sanne

More contributions of WorldSupporter author: SanneA
This content is used in bundle:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
[totalcount]