Voel ik mij evenwichtig?

‘Je evenwichtig voelen’. Het is een prachtige vage term, en is abstract genoeg om open te staan voor veel interpretaties. Voel ik mij evenwichtig? En is dit belangrijk voor mij?

Voor mij betekend evenwichtig zijn in het kader van stage dat ik een goede werk-thuisverhouding heb. Dit heb ik de afgelopen jaren tijdens studeren geheel in het water gegooid met late avonden en hele weekenden aan het werk. Hoewel ik de stof heel leuk vind, raak je toch wat overwerkt. Met het begin van mijn stage is hier verandering in gekomen. Ik heb ervoor gezorgd dat mijn scriptie al af was en ik helemaal niets heb naast de stage. Toen ik de eerste dag om vijf uur uitlogde gebeurde er ook iets wonderbaarlijks. Voor het eerst in drie jaar (op zomervakanties na) hoefde ik niets te doen. Er waren geen deadlines waar ik nog even aan moet werken en het enige wat ik kon denken was ‘Ik moet hobby’s zoeken’. De vrije tijd is een zeer welkome verassing en ik kan niet anders dan ervan genieten. Dit is precies wat ik zoek op dit vlak, een evenwicht. Ik werk hard op stage, maar hoef daarna ook helemaal niets. Juist door die balans kan ik mij ook beter inzetten op stage, want ik kom er uitgerust heen. Nu speel ik wel een beetje vals. Ik neem diagnostiek spullen mee naar huis om mee te oefenen, en verbreek daarmee de hele balans waar ik zo blij mee ben.

Dus ben ik ‘evenwichtig’? Ik vind van wel. Het enige waar ik nog aan moet werken is dat ik mezelf niet uit evenwicht gooi door een te grote hoeveelheid enthousiasme...

Related resources on WorldSupporter: 
Follow the author: SanneA
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
Living a student’s-life

Living a student’s-life

Hello there and welcome to the blog with a bit of a misleading name. I have been living a student’s-life for several years now and have become fairly good at it. That’s to say, at the studying bit. If you ask me where the best bar is, I will have to answer with an awkward silence. Unless you want to drink an unhealthy amount of tea, I fear I can’t help you. What I can do is give some tips and tricks about studying. I am a full-on psychology-nerd with an interest in clinical psychology that is just

...Read more
Wat wil ik van mijn stage?

Wat wil ik van mijn stage?

Van de week kreeg ik de vraag van Joho wat ik nou eigenlijk wil van een stage en wat ik belangrijk vind. In het kader van ondersteuning heeft Joho een hele site over contenties en competenties, dus werd ik gedwongen

...
More contributions of WorldSupporter author: SanneA
This content is used in bundle:
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Balans

Misschien vind je de bijdrage van Lisalotte wel leuk om te lezen - ze gaat in op het begrip 'balans' in relatie tot persoonlijke ontwikkeling

evenwicht

Wat mooi om te lezen dat de balans op deze manier kan worden gevonden. Hierdoor krijg ik ook zin in die fase die er voor mij binnenkort aankomt. Ik hoop dat je dit mooi hebt kunnen doortrekken in het vervolg van je carriere. 

Evenwichtig in het Studentenleven

Wat fijn dat je eindelijk wat tijd voor jezelf hebt! Zelf ben ik nu net begonnen aan het studentenleven en is het een heel andere wereld. Mijn weken zijn compleet volgepland en de balans is ver te zoeken. Heb je misschien tips hoe jij omging met de enorme chaos die het studentenleven met zich meebrengt? 

 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 3