Schaliegas, wat vind jij?

Zoals we weten raakt de energie bron olie op, wat moeten we dan?
De wetenschap is al druk bezig met het vinden van nieuwe 'duurzame' energie bronnen op basis van water, zon en wind. Maar, er een nieuwe schaarse energie bron gevonden: schaliegas.

Dit is wederom een natuurlijke hulp bron die na geringe tijd op zal raken. Ook is het niet duurzaam en  men moet ver in de aarde boren om het te winnen. In het filmpje hier naast wordt uitgelegd wat schalie gas is en wat de voor-en nadelen er van zijn. Wat vind jij dat men moet doen in kwestie schaliegas boringen?

 

Ik ben van mening dat wij niet naar schaliegas moeten boren. het is erg duur. Als we meer gaan investeren in schaliegasboringen zal de ontwikkeling naar duurzame energie minder aandacht krijgen. dit is nadelig voor de toekomst, als namelijk de schaliegas bronnen op zijn zitten we nog steeds met het zelfde probleem. Namelijk: hoe gaan we verder zonder schaarse natuurlijke hulpbronnen?

Door de snel groeiende wereld bevolking is het belangrijk dat we als mensen niet afhankelijk worden van schaarse natuurlijke hulpbronnen. hoe zullen 10 miljard mensen anders moeten overleven als ineens de energie toevoer stopt? dat gaat niet. Al helemaal niet in de hoogontwikkelde landen als Duitsland en Engeland, waar men al afhankelijk is van elektriciteit.

wat vind jij?

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Anna Visscher
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories