Helpen op de inspiratiedag van Be More

Hee allemaal,

Afgelopen donderdag heb ik samen met Stephanie (mijn reisgenootje van Afrika) geholpen op de inspiratiedag van Be More in Utrecht.

Wat is nou zo'n inspiratiedag?
De inspiratiedagen voor Be More zijn momenten voor alle mensen die interesse hebben om met Be More op reis te gaan, vrijwilligerswerk willen doen of voor jongeren in een korte tijd meerdere projecten willen bezoeken. Op deze avond wordt er een presentatie gegeven waarin wat wordt verteld over de organisatie, de mogelijkheden om met deze organisatie mooie ervaringen in ontwikkelingslanden op te doen en er zijn oud vrijwilligers waarmee de mensen kunnen praten over de verschillende projecten om zo een mooi beeld te krijgen van wat bij hen past en wat ze eventueel zouden willen doen.

Worldmapping:
Speciaal voor jongeren van 14 tot 18 is er Worldmapping. Deze organisatie is gestart vanuit Be More en biedt jongeren de kans om ook een steentje bij te dragen. Elk jaar gaan er in de zomervakantie expedities naar verschillende landen, waar je je voor kan aanmelden.
Een Worldmapping expeditie is een combinatie van vrijwilligerswerk, avontuur en uitdaging. Je gaat aan de slag bij lokale projecten, werkt samen met leeftijdgenoten en leeft ondertussen meer van het land en de cultuur. Zo kan je bijvoorbeeld helpen aan het bouwen van een huis, een potje voetballen met een lokaal team, zelf je eten kopen op de markt en 's avons koken, en nog veel meer. Een expeditie duurt 2 tot 3 weken. Je reist dan in groepen van 15 tot 20 jongeren, onder leiding van goed getrainde expeditieleiders. Je kan je individueel aanmelden, maar ook met je klas of groep vrienden. Een erg mooie ervaring dus om ook op jonge leeftijd een mooie ervaring op te doen! (worldmappin.nl)

Eerlijk reizen:
Eerlijk Reizen geeft je de kans Afrika op een bijzondere manier te ontdekken. Als toerist, maar tegelijk als gast van de mensen die er wonen. Met deze reizen ondersteunt Be More enerzijds mensen en organisaties die in lastige omstandig- heden hun werk doen. Anderzijds geven ze je een unieke kans om een land écht te zien. Met Eerlijk Reizen betaal je als reiziger niet alleen een eerlijke prijs, maar ontvangen alle partners van Be More ook een eerlijke vergoeding voor hun werk. Omdat Be More al jaren samenwerken met projecten en kleine ondernemers in Afrika, weten ze wat een goede prijs is. De tourguides selecteren ze op hun enthousiasme voor het vak, hun kennis van het land en de eigen ontwikkeling. Zij begrijpen wat echt speciaal is voor reizigers die met Eerlijk Reizen naar Afrika gaan. Wat mensen willen zien en op welke wijze ze kunnen bijdragen aan duurzame ontwikkeling. De projectpartners kenmerken zich door hun bevlogenheid om hun gemeenschap verder te helpen of zich in te zetten op hun project voor kwetsbare mensen en kinderen. Zij ervaren het als bijzonder dat mensen uit een andere cultuur, van een ander continent, samen hun doelen helpen realiseren. Door deze werkwijze kan iedere reiziger, vrijwilliger of stagiair op een eigen manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze partners. (eerlijkreizen.nl)

Vrijwilligerswerk:
In mijn blogs hebben jullie natuurlijk al veel kunnen lezen over mijn avontuur via Be More. Be More heeft natuurlijk nog veel meer projecten in verschillende landen, welke allemaal te vinden zijn op de site van Be More. Op de inspiratiedag was ik vooral aanwezig om verschillende mensen enthousiast te maken voor het project waar ik geweest ben FoHo. Veel mensen komen op zo'n avond met verschillende ideeën over wat ze willen doen, maar nog geen concrete plannen. Op de inspiratieavond kunnen ze vragen stellen aan mensen van de organisatie maar ook vooral aan oud vrijwilligers om zo meer informatie te vergaren over het project. Zo heb ik die avond 2 meiden gesproken die graag iets met kinderen wilde doen. FoHo is daar natuurlijk het perfecte project voor! Eind van de avond kwamen de meiden opnieuw naar mij toe om te vertellen dat ze een beslissing hadden gemaakt en naar FoHo wilden. Erg nuttige avond op die manier!

Be More organiseerd wekelijks in verschillende steden inspiratiedagen. Dit is een vrije inloop voor iedereen die iets meer te weten wil komen over bovengenoemde onderwerpen. De volgende inspiratiedagen zijn te vinden op de volgende website, mocht je interesse hebben: http://www.be-more.nl/vrijwilligerswerk/van-nu-tot-vertrek/meer-informatie/informatiedagen

Wellicht dat ik een van jullie daar nog ga treffen!

Liefs Petra

Contributions, Comments & Kudos

Hey Petra, goed om weer van

Hey Petra, goed om weer van je te horen! Leuk dat je nog steeds bezig bent met Be More! Ik ben altijd blij verrast om te lezen hoeveel mensen er naar dit soort info dagen komen.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Petra Harmsen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0 1
Selected Categories