Alalos Column

Voor het tijdschrift (Alalos) van mijn studievereniging (Alias) heb ik een column geschreven over mijn ervaringen in Kenia en het Wereldsupporterfonds! Met een oplage van zo'n 400 stuks hoop ik op deze manier meer mensen te bereiken en te vertellen over de Millenniumdoelen en het Wereldsupporterfonds! Over een paar weken wordt het stuk gepubliceerd en verschijnt het middels de digitale versie van Alalos ook online.

Anne in Kenia - 17 december 2011 tot en met 9 januari 2012

Op 17 december vertrok ik samen met een aantal vrienden naar Watamu, Kenia: het land waar Obama's familie vandaan komt, waar de safari is uitgevonden en waar de mensheid begon. Na een bezoek aan Jordanië en Nairobi kwamen we na een aantal dagen reizen aan in Watamu, een klein dorpje aan de Oostkust van Kenia. Ons doel: vrijwilligerswerk doen in het God Our Father Children’s Home. God Our Father staat middenin een bos (waar palmbomen welig groeien). Na zo’n tien hobbelige minuten op de achterbank van een tuktuk rijd je de poorten binnen en binnen een paar tellen komen de kids op je afrennen. Ik heb me vooral gericht op de hele kleintjes, van 1 tot 4 jaar. Stuk voor stuk superschattig, maar wel met een verhaal. Een meisje is seksueel misbruikt en kon niet lopen, een andere is in de bush door een jong meisje gebaard en in een plastic zak gestopt en aan een tuktukchauffeur meegegeven. Een jongetje was ter wereld gebracht in het ziekenhuis, waar zijn moeder tijdens de bevalling overleed. Niemand kwam hem ophalen. Zo heeft ieder kind een verhaal in het weeshuis. Maar samen zijn ze lekker in de weer de hele dag, en zijn ze gewoon kind. Ze krijgen te eten, een dak en willen wel veel aandacht, maar dat vond ik natuurlijk niet erg en het was een geweldige ervaring om voor een aantal weken bij te dragen aan het welzijn van deze kinderen.

Kenia was voor mij een land van tegenstellingen. Prachtige natuur en nog mooiere mensen, maar aan alles zat een keerzijde. Om wat dieper in de samenleving te duiken, zijn we aan de slag gegaan met de Millenniumdoelen: (1) een einde aan armoede en honger (2) alle kinderen naar school (3) gelijkheid voor mannen en vrouwen (4) minder kindersterfte (5) minder vrouwen die overlijden bij de bevalling (6) het gevecht tegen HIV-Aids, malaria en andere ziekten (7) duurzaam milieu (8) eerlijke handel. Zo hebben we twee medewerkers van een microfinancieringsbank voor vrouwen geïnterviewd. KWFT helpt vrouwen eerst te sparen en vervolgens moeten ze aan wat voorwaarden voldoen om een bepaalde hoeveelheid geld te lenen. Met dat geld kunnen ze hun eigen bedrijfje opstarten. Het fonds zit door het hele land en heeft al veel vrouwen aan een bedrijfje geholpen - een goed initiatief dus om de vrouwen en mannen gelijk te krijgen (Millenniumdoel 3). In het lokale ziekenhuis kond de lokale bevolking zich laten testen op HIV-Aids (Millenniumdoel 7). Hoewel er nog veel gedaan moet worden, is het land goed op weg.

Wat eraan vooraf ging en wat er volgde
Ik heb mijn avontuur naar Kenia niet volledig zelf hoeven financiëren. Door aanspraak te maken op het Wereldsupporterfonds kun je een gedeelte van je reis terugverdienen. Als Wereldsupporter maak je Nederlandse jongeren beter bekend met de Millenniumdoelen en spoor je ze aan tot het ondernemen van actie.

Meer weten? Kijk op www.wereldsupporter.nl of op mijn profiel: httppublic://blog/column_0.pngwww.wereldsupporter.nl/profiel/annedebrouwer om meer ervaringen te lezen en inspiratie op te doen! Maak zelf een profiel aan en doe mee! (Ook als je niet op reis gaat!)

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: AnnedeBrouwer
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
914