Tijd voor bezinning

De meeste mensen hebben alle verhalen over Afrika nu wel gehoord en het 'normale' leven in Nederland lijkt nooit weg te zijn geweest. Toch heeft mijn reis naar Afrika mijn leven verrijkt. Ik kan nu heel wat beter relativeren. Bovendien voel ik me veel meer geroepen om me in te zetten voor mensen die het minder hebben. Iemand zei tegen mij: 'Wat heeft het voor zin om veel geld te geven aan ontwikkelingslanden; het is als een druppel op een gloeiende plaat'. Nu ik met eigen ogen gezien heb hoe de mensen daar leven en wat de lokale projecten betekenen voor die mensen, ben ik het in de verste verte niet eens met die opmerking. Het is absoluut waar dat je niet alle armoede in de wereld kunt verhelpen, maar je kunt voor individuele mensen wel het verschil maken! Vanuit Nederland kan dit verschil gemaakt worden in financiële middelen, ter plekke kan dit verschil gemaakt worden in liefde en aandacht.

Nu heb ik de afgelopen weken nagedacht over de vraag wat ik in Nederland kan betekenen voor de projecten in Afrika. Ik heb namelijk gezien wat voor fantastisch werk ze doen, dus dat wil ik graag steunen. We hebben vanuit ons hele gezin besloten om het project Palmtree (in de regio Durban) maandelijks financieel te steunen. Bij dit project worden 15 kinderen permanent opgevangen en daarnaast worden overdag meerdere kinderen opgevangen uit de nabijgelegen community, zodat hun ouders kunnen werken.

Ik hoop dat ik met deze weblog andere mensen ook aangestoken heb om er over na te denken wat je kunt doen voor mensen die het minder hebben. Dat hoeft absoluut niet ver weg te zijn, maar kan bij wijze van spreken ook de buurman zijn die hulp goed kan gebruiken. Mijn moeder gaat bijvoorbeeld om de week een dagdeel naar een allochtoon gezin toe om daar met de kinderen samen te lezen om hun (Nederlandse) taalontwikkeling te stimuleren. Iedereen heeft zijn kwaliteiten en kan daar anderen mee helpen!

Liefs,

Marlotte

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MarlotteStaps
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories