welcome back!

Hallo lieve mensen hier in Nederland,

Ik ben al weer ruim 2 weken terug op Nederlandse bodem en ik begin Kenia nu toch wel heel erg te misschien, maar een warme douche en mn eigen bedje zijn ook wel weer heerlijk!

In Kenia is het nu vakantie, dus bij mij op school zijn alleen de weeskinderen op het project en die zijn lekker de hele dag leuke dingen aan het doen. Ik vind het leuk om even te laten weten aan iedereen die mij gesponsord heeft, wat ik met het geld heb gedaan en dat is heeeeeel wat!!!

Ik heb voor het project naaimachines gekocht. De directrice wilt graag een soort naaiproject opstarten voor de kinderen die niet goed kunnen leren. Dit wil ze zodat de kinderen die niet slim genoeg zijn voor de universiteit, toch gewoon een baan kunnen krijgen. Ik heb dan ook niet alleen de naaimachines gesponsord, maar ook de materialen die je bij naaien nodig hebt, dus naalden, draad, stoffen, papieren enz.

Ook heb ik van het sponsor geld een huis laten renoveren (dat is nog niet klaar, dat duurt ongeveer 4 weken, maar omdat het nu vakantie is duurt het nog langer, alles op keniaans tempo hahaha). Het is een huis van een weeskindje uit een van mijn klasjes. Ze woont met haar oma en haar 2 zusjes en 2 broertjes in het huis. De directrice vertelde mij dat ik haar huis zou kunnen sponsoren en omdat ik haar ken is dat natuurlijk nog leuker! Dus ik ben op huisbezoek gegaan en heb het huis gezien. Overal zitten gaten in de muren, het dak is helemaal niet waterdicht en er zitten geen deuren in het huis. Venesa heet het meisje, ze hebben het echt heel arm. Ze kwam zelfs 3 dagen achter elkaar met een heel groot gat in haar broek naar school omdat ze geen geld had om het te laten maken, wat ongeveer 50 cent kost. Ik ben heel blij dat ze met haar huis aan de slag kunnen gaan! Ze gaan deuren in het huis zetten, een nieuw waterdicht dak met golfplaten en ze gaan alle gaten vullen. Kijk voor de foto's naar het meisje en naar het huis! Als het klaar is, krijg ik foto's opgestuurd die zal ik dan natuurlijk meteen uploaden!

Ook hebben Sammy en ik een laptop voor het project gekocht, dat was echt nodig wat er was nu telkens iemand die niet aan het werk was omdat ze niks konden doen. De computer die ze hadden was kapot en die werkte al mega langzaam... Dus iedereen was helemaal blij met de nieuwe laptop, ook gaan ze nu iedere week een film kijken met de nieuwe laptop en de nieuwe boxen die we ook hebben gekocht!

Verder hebben we 400 euro aan Cocky gegeven, degene waar wij 7 weken bij in huis hebben gewoond! Ze heeft ons verteld dat ze 200 euro gaat uitgeven aan KenyaXperience, de organisatie waarmee wij naar kenia zijn geweest. En 200 euro aan Moving The Goalposts, de organisatie waar Cocky zelf werkt. Dit project steunt en emancipeert meiden door middel van vrouwenvoetbal, dus dat geld komt ook zeker op een goede plek!

Dan hebben we nog een aantal kleine dingen gedaan, we hebben tekenboeken en potloodjes voor de kinderen gekocht. We hebben 3 keer een Nederlandse spelletjes middag georganiseerd met heel veel koekjes en snoepjes, wat de kinderen normaal nooit krijgen, dus dat was helemaal super! Verder hadden we in Nederland al wat leuke dingen ingekocht zoals: bellenblaas, springtouw, stickers, stoepkrijt, stuiterballen, armbandjes, ballonnen en ga zo maar door. Alles wat we mee hadden genomen was een groot succes en alle kinderen waren helemaal happy :)

Al deze super gave dingen heb ik alleen maar kunnen doen, omdat iedereen mij heeft gesponsord, ik ben jullie hier heel erg dankbaar voor en iedereen die ik geholpen in Kenia heb, zijn jullie ook heel erg dankbaar. Van de directice van mijn project moet ik tegen iedereen zeggen, god bless you!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of lotteinkenia
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
1
Selected Categories