Documentaire 'Choice Point' (Deelactie 8)

Graag wil ik de volgende documentaire met jullie delen: Choice Point. Voordat ik meer vertel over hoe deze documentaire mij aan het denken heeft gezet, lees hieronder waar de documentaire over gaat: 'Be The Change You Want To See In The World' Choice Point is a feature-length documentary film which probes the issues of transformational change and how when one person transforms his or her own life, that person can contribute in a positive way to the shaping of the world. 'How does one make lasting positive changes?' The film answers this most important of questions by weaving together inspirational personal stories by public figures, from sports stars to statesmen to businesspeople, with discussions by a range of experts, from scientists to philosophers, about the dynamics of change. ---- Een goede vriend van mij stuurde deze documentaire naar me door. Ik keek de documentaire precies op het goede moment, want momenteel bevind ik mijzelf op een 'Choice Point': een kruispunt van keuzes. Om eerlijk te zijn, sta ik al een tijdje op dit kruispunt, te dubben welke weg ik zal inslaan. Een jaar geleden heb ik mijn studie Film Productie afgerond. Sindsdien ben ik betrokken geweest bij twee vrijwilligersprojecten. Een waarbij we met een grote groep naar Manila zijn gegaan, de ander waarbij ik met een klein team een documentaire heb gemaakt in Afrika. Het gaf mij heel veel voldoening om betrokken te zijn bij deze projecten. Maar in realiteit blijkt het lastig om hier elke dag mee bezig te kunnen zijn. Zonder dat je het door hebt, bestaat je leven uit: werken 9 tot 5, geld verdienen en sociale activiteiten met vrienden/familie. Zonde, want de twee vrijwilligersprojecten waaraan ik heb meegewerkt gaven mij veel meer voldoening dan mijn baan of sociale activiteiten zoals uitgaan. De documentaire heeft me daarom aan het denken gezet. Als je echt iets wilt betekenen voor anderen, moet je daar tijd voor vrijmaken. Het moet deel worden van je levensstijl. Stapje bij stapje, ga ik mijn leven zo proberen in te richten dat ik ook tijd heb om voor iemand anders iets te beteken. Ik sluit af met een quote uit de documentaire: 'the greatest satisfaction people can get from life, is making a difference to other people's life' Bekijk de documentaire hier: [http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mSHiB_bF578]

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Fenna_Kooijmans
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
media_not_available.png
Statistics
5
Selected Categories