WorldSupporter Magazine of Fenna_Kooijmans

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Travel & Move: 
Ik kijk uit naar de reis naar Manila. Deze ervaring zal ongetwijfeld een grote indruk op mij achterlaten. Dus: wordt vervolgd...
Experience & Leisure: 
In mijn vrije tijd bekijk ik vaak filmpjes online die gaan over ontwikkelingswerk. Ook kijk ik graag naar documentaires.
De documentaire 'Justice for Sale' over Congo heeft heel veel indruk op mij gemaakt.
Learn & Develop: 
Tijdens mijn opleiding Communicatie heb ik stage gelopen bij het Nederlandse Rode Kruis (NRK).
Op de afdeling waar ik stage liep, zetten de collega's zich in om geld te werven via de 'zakelijke markt'. Dmv sponsordeals van commerciele bedrijven kan het NRK wereldwijd projecten steunen, waaronder een ontwikkelingsproject in Malawi (Afrika). Als stagiaire was het mijn taak om research te doen naar de leefomstandigheden in Malawi. Samen met mijn begeleider heb ik een rapport opgesteld over de situatie in Malawi. Met stagebegeleider werkt inmiddels voor het Rode Kruis in Azie, maar ik heb nog steeds contact met haar.
Help & Change: 
Tijdens mijn studie heb ik als bijbaantje twee jaar gewerkt in een verzorgingshuis.
Als persoonlijk verzorger was ik verantwoordelijk voor het voeden, baden en naar bed brengen van ouderen met somatische en/of psychische klachten. Vaak gingen er dingen mis in de organisatie van het verzorgingshuis en waren we met te weinig personeel aanwezig. Toch gaf dit werk mij een voldaan gevoel, omdat de ouderen altijd erg dankbaar reageerden. Het gebrek aan middelen/mensen in de zorg is een wereldwijd probleem. Ik besef mij dat de situatie in ontwikkelingslanden duizend keer ernstiger is. In februari (2013) ga ik op ontwikkelingsreis naar de Filipijnen. Dit wordt de eerste keer dat ik buiten Europa reis. Spannend! Want ik ga nu met mijn eigen ogen zien hoe de situatie daar is.
Work & Initiate: 
Momenteel zet ik mij voornamelijk in voor het ontwikkelingsproject in Manila.
Samen met twee andere reisgenoten heb ik op de kerstmarkt in Barneveld warme chocomelk/gluhwein & broodjes worst verkocht. Het was een succes! We hebben in drie uur maar liefst 212 euro winst opgehaald.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Travel Tickets, Study Tickets, Events, Teaching Materials & Recipes

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear & Study Materials

Find Content
My Selected Supporters
Nothing found yet.
Find Supporters
My Selected Organizations
Nothing found yet.