terugblik op MALAWI!!

Een maand na terugkeer uit Malawi, is het tijd voor een terugblik.
De reis met Worldmapping is voor mij een groot succes geweest. Veel te kort, maar een geweldige ervaring waar ik veel gezien en geleerd heb over de mensen daar en ook van mijzelf.

Ik heb mogen ervaren hoe het leven is in een ontwikkelingsland, men leeft van heel erg weinig, hebben gebrek aan van alles, maar ze zijn ondanks die erbarmelijke omstandigheden toch blij en vriendelijk en behulpzaam.

Ook was er natuurlijk een moment voor ontspanning in het programma ingebouwd met een safari en een hike naar het Zomba plateau. Een prachtige natuur en boven op de berg een uitzicht waar iedereen stil van werd.

Tijdens ons verblijf daar hebben we mogen werken in een kindertehuis, geholpen bij het bouwen van een toilet en hebben we geholpen meerdere daken te bouwen.
In het kindertehuis hebben we gespeeld met de kinderen. Wat was dat voor hen een belevenis; een 'azungu' die aandacht voor je heeft!
Ook het voetbaltoernooi met de kinderen uit het tehuis en de wijde omgeving, was geweldig. Ons team werd grandioos ingemaakt, maar dat maakte het voor hen alleen maar leuker.

Wat het meeste indruk bij mij heeft gemaakt is de oma's die hun kleinkinderen opvoeden omdat de eigen ouders zijn overleden, vaak aan AIDS.

Kortom ik ben een ervaring rijker en kan het iedereen aanbevelen ook te gaan doen!

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of floriannekool
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
4
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd