Reizen kan altijd

Voor veel jongeren onder ons is het steeds vanzelfsprekender om de wereld te ontdekken. Gedurende of na de studie pakken veel studenten hun tas in en trekken ze erop uit. Waarom ook niet? Je bent jong, je hebt nog niet de verantwoordelijkheid van een gezin en hebt waarschijnlijk ook nog geen hypotheek. Het is logisch dat je er op die fase in je leven op uit trekt. Maar, wat als al die dingen opeens wel in je leven zijn. Een vaste baan, een stabiele relatie, kinderen en een hypotheek. Is het dan niet meer mogelijk om de wereld te ontdekken? Mogen jouw reisplannen dan niet meer tot uiting worden gebracht en had je dit maar moeten doen in je jongere jaren? Onzin, en dat is te zien ook. Het aantal solo reizigers ouder dan veertig jaar is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Een trend waar ik later als ik wat ouder ben graag aan mee doe!

Comfortabel

Het is natuurlijk logisch dat je als je jong bent sneller alleen op reis gaat en avonturen gaat beleven.  Het maakt je niet zoveel uit waar je slaapt, je bent waarschijnlijk meer flexibel en je laat je een beetje volgen door je gevoelens. Als je wat ouder bent, kan jij je mogelijk wat meer ongemakkelijk voelen. Ben je eigenlijk niet te oud om tussen allemaal twintigers in een hostel te verblijven? Mijn antwoord en dat van velen anderen is absoluut nee. Waarom zou je je laten tegen houden door je leeftijd. Als jij iets van de wereld wil zien moet je dat doen wanneer je dat ook wil. Deze trend zien ze in de reisbranche ook steeds meer terug. De omgeving waarin de reiziger tegenwoordig zich bevindt wordt ook steeds comfortabeler en prettiger voor iedereen van alle leeftijden.

Reis met inhoud

Deze trend is onderzocht door Continu Vakantie Onderzoek en hierbij hebben zij tevens proberen te achterhalen wat de beweegredenen zijn voor mensen boven de veertig jaar die alleen reizen. Hierbij wordt als voornaamste reden gegeven dat de mindset van mensen het belangrijkste is. Je moet doen waar jij je goed bij voelt en niets aan trekken van anderen. Wel is er een duidelijk verschil tussen de twintigers en veertigplussers. De oudere reizigers gaat veel bewuster op weg met een doel. Ze zijn op zoek naar bepaalde inhoud en behoefte die ze willen vervullen gedurende hun reis.

Wanneer je wil 

Deze trend doet mij veel goeds. Ik mag toch hopen dat ik later, met alle verantwoordelijkheden die er nog gaan komen, alsnog veel van de wereld mag en kan ontdekken. Bovendien is het wat laste verminderend. Ik hoef nu niet per sé alles al gezien te hebben. Daarvoor heb ik de rest van mijn leven, wanneer dan ook de tijd voor.

Image
Follow the author: Stan
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Stan
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1