Werken in het buitenland

Niets is vervelender dan dat je aan het reizen bent in het buitenland en het geld begint langzaam op te raken. Wat moet je dan doen? Werken in het buitenland is een goede optie en kan ook nog eens een onvergetelijke ervaring zijn. Voor de blog heb ik gesproken met Pieter, die een jaar in Australië heeft rondgetrokken en met Anne, die een half jaar door Europa heeft gereisd.

Werken in Australië

Pieter: “Reizen in Australië was zo ontzettend gaaf. Ik heb na een half jaar op een ranch gewerkt in Australië. Ik kreeg onderdak en moest zes dagen werken. Elke ochtend gingen de paarden een paar kilometer van de boerderij eten, dus die moest ik om 06:00 naar het weiland brengen. Ik kan het iedereen aanraden; deze ervaring was onvergetelijk en heel goed voor je CV. De inkomsten lagen rond de 4250 Australische dollars (ongeveer €2700). Het fijne is dat je bij de meeste ranches kunt eten en slapen. Wat ook weer een hele hoop geld scheelt.”

Werken in Europa

Anne: “Ik heb een half jaar door Europa gereisd, maar na drie maanden was het geld op, toen ik in Portugal was. Ik had al negen landen gehad, maar ik zou het geen maanden meer volhouden met het geld dat op m’n rekening stond. Ik ben een maand in een café gaan werken. Tot mijn verbazing verdiende ik een tientje per uur, wat in mijn ogen prima is (excl. fooi). Ik kon 50 uur per week werken en uitrusten bij het zwembad. M’n verblijf werd niet betaald, maar ik had een goedkoop hostel gefixt in Lissabon. Bij elkaar heb ik €2000 verdiend aan het werken in Portugal.”

Solliciteren

Het sollicitatieproces in het buitenland gaat een stuk anders dan in Nederland. Vaak hoef je geen sollicitatiebrief te schrijven. Een CV volstaat vaak. Let erop bij het CV maken dat je alleen relevante werkervaring erop plaatst. Het werken in het buitenland zorgt voor een veel beter CV. Bij het solliciteren in het buitenland de eerste ontmoeting belangrijk. Als het er een klik is, is de kans groot dat je wordt aangenomen.  

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Lucas Koren
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
10
Selected Categories
Promotions
logo JoHo Insurances

Sta jij op het punt om je emigratie droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.