Scheerschuimen

Education Category: Games
Ages: 0-4, 4-8, 8-12

Scheerschuim is materiaal die gebruikt kan worden om schoolse maar ook motorische vaardigheden om een leuke manier te oefenen. Er zijn verschillende spellen die je ermee kan spelen. Kinderen vinden het vaak leuk om te doen, maar moeten soms wel eraan wennen.

Zorg dat je een mooi glad ondervlak hebt om te doen. Bij voorkeur geen wit want dan zien kinderen sneller het verschil. Spuit een bolletje scheerschuim in de handen van de kinderen en laat ze hiermee het hele werk oppervlak insmeren. 

Als het werkoppervlak bedekt is met schuim kun je beginnen met het naar jou gemaakte keuze spelletje uit te voeren. Een voorbeeld dat je kunt doen is een slakkenhuis in het schuim maken. Laat het kind met een vinger de vorm te volgen maar dan tussen de door jouw getekende lijnen in. Het kind mag de lijnen niet raden. Of een ander spel. Zet verschillende letters in het schuim, het kind moet omcirkelen welk letter jij op noemt. Weer een ander spel: teken verschillende grote cirkels en laat het kind uitleggen welke het grootste is en welke het kleinst. 

Het doel kun je zelf binnen het spel bepalen het is namelijk multi inzet baar. Voorbeelden wat je er mee kan oefenen: letters, sommetjes, woorde, ruimtelijk inzicht, samenwerking handen, coördinatie, creativiteit en nog veel meer.

Requisites

  • Scheerschuim
Follow the author: Iris Jacobs
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Iris Jacobs
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2