Terug in Nederland

Het is nu iets meer dan een maand geleden dat ik terug ben gekomen van een geweldige reis naar Zuid-Afrika. 16 dagen lang heb ik ontdekt en ervaard hoe het leven er in Zuid-Afrika nou daadwerkelijk aan toe gaat. Wat mij toch wel opvalt is hoe gelukkig de mensen daar zijn met weinig. De kinderen spelen bijvoorbeeld onbezorgd langs de kant van de weg, terwijl ze in een armoedig huisje vlak naast de grote rijke stad wonen. Als je met een busje ergens heen rijdt, kom je talloze mensen tegen die gevaarlijk dicht langs de weg lopen, van straatkinderen tot mannen in pak. Een heel verschil met Nederland, waarin iedereen je voor gek verklaard als je even langs de snelweg loopt. Ook de luxe die we eigenlijk een beetje over het hoofd zien is me opgevallen sinds ik weer terug ben.

Fietsen naar school is nou niet echt iets waar je je elke dag op verheugd, maar we zouden blij moeten zijn dat we naar school kunnen en mogen, en dat we een fiets hebben en kunnen fietsen daar naartoe. Als we wat meer zouden denken aan hoe het er in de armere landen aan toe gaat, ga je toch net wat anders leven en zie je alles wat positiever. 

De vrouwen en mannen in Afrika werken ook zo hard en zo veel, maar krijgen toch bijnan niks voor al hun werk, omdat wij hier in Nederland die goederen voor 50 cent kopen en zij er een week over hebben gedaan om te maken. Fair Trade is nu ook belangrijker voor mij geworden, omdat ik wil dat die mensen ook een fijn en toch nog gelukkig leven kunnen hebben, en niet jarenlang hoeven te zwoegen om een onderdak te hebben.

Nu ik dus weer thuis ben hoop ik dat ik mensen kan laten genieten met wat ze hebben, en dat ze minder klagen over wat voor kleine dingetjes nu weer niet goed zijn.

 

Follow the author: Vincent_
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Vincent_
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]