Wereldsupporter Inespo

Inespo

Sinds de eerste klas volg ik het vak ‘Onderzoeken & Ontwerpen’ wat op onze school wordt aangeboden. Bij dit vak krijg je een opdracht van een opdrachtgever en moet je in een half jaar tijd met een oplossing komen en eventueel nog een maquette of technische tekening. In de vierde moesten wij (vier meiden) zelf een opdracht schrijven wat te maken had met duurzaamheid met als opdrachtgever Inespo, wat staat voor International Environment & Sustainability Project Olympiad. We hadden verschillende ideeën bedacht en daarvan hebben we de beste uitgekozen was genaamd ‘The Friendly Battery’. Het is in principe een reserve batterij wat gebruikt kan worden als de stroom uitvalt.
Wij hebben deelgenomen aan de olympiade en hebben daarmee de landelijke wedstrijd gewonnen en mochten we naar Zeeland ons project presenteren in een internationale wedstrijd en daar hebben wij de 3e plek van Nederland gewonnen en mochten we naar Brazilië.
De organisatie organiseert wedstrijden voor jongeren om iets duurzaams te ontwerpen. Ik vind dit heel mooi dat hier aandacht en geld voor wordt vrijgemaakt, omdat je jongeren op deze manier betrekt bij de wereld om iets duurzaams te gaan ontwikkelen. Ik heb gemerkt nadat ik deel had genomen bij Inespo, dat er door de hele wereld in verschillende landen hier aandacht aan wordt besteedt om jongeren te betrekken bij de wereld. Ik vind dit belangrijk dat dit gebeurt omdat je zo de wereld een stuikje beter probeert te maken.

www.inespo.nl

Follow the author: Sophie Kooij
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Sophie Kooij
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]