Cusco

Hola Gringo’s

Como estas? Yo estoy a cuzco por quatro semana’s. Es muy bueno aqui. Makkelijk gezegd: Hoe gaat het? Ik ben nu in cuzco voor 4 weken. Het is heel leuk hier.

Laat ik maar beginnen met een korte uitleg te geven over de stad Cuzco. Cuzco is een chaotische, mooie en toeristische stad. Het is de hoofdstad van de incas. De stad heet cuzco, maar in zijn quechua (De oorspronkelijke taal van Peru) word het uitgesproken als Qos’Qo. Dit betekent navel, ze bedoelde hier mee dat Cuzco de navel van de wereld is. Nog steeds vinden ze verborgen ruïnes van de incas door de stad heen. In de omgeving van Cuzco zijn de grote bezienswaardigheden de oude inca ruinis, met als parel machu pichu.

Plaza de Armas is het plein waar alles gebeurt. Je kan hier overdag de twee grote kerken bezoeken, Mcdonalds eten als je even genoeg hebt van het rijst eten en in de nacht zijn hier een heleboel kroegen en clubs die je kan bezoeken. Elk weekend zijn hier weer festivals, politieke groepen die door de stad marcheren, protesten tegen het huidige corrupte beleid of weet ik veel wat. Zo waren er twee weken geleden verkiezingen in Peru. De partij die net nieuw aan was komen zetten, had de verkiezingen gewonnen. De reden: Van de huidige politieke partijen is  bekend dat ze erg corrupt zijn en de nieuwe partij kan anders zijn.  Het hele weekend van de verkiezingen werd er geen alcohol verkocht in Peru en mochten de mensen geen alcohol drinken. Niemand wist precies waarom.

Het verkeer in de stad is even chaotisch. Er zijn geen regels, de enige regel is dat auto’s niet de deur aan de linkerkant mogen openen. Dit omdat er dan iemand tegen aan kan rijden en dan ben jij de schuldige aan het ongeluk. In de taxi heb ik al regelmatig een hartverzakking gehad, omdat ze elkaar inhalen op de meest onmogelijke manieren.

Ik woon zelf op 10 minuten lopen van het hoofdplein plaza de armas, in de wijk San blas. San blas is de oudste wijk van Cuzco. Ik heb een kamer in de school waar ik ook Spaans studeer. Ik woon hier met 6 Nederlanders, maar er komen en gaan mensen. De mensen die hier wonen zijn hier om Spaans te leren, vrijwilligers werk te doen of stage te lopen. Ik heb elke dag Spaanse les van half 9 tot 1 uur. De lessen worden vooral gevuld door het praten in het Spaans, met af en toe uitleg over grammatica. Aan het eind van de week op de vrijdag gaan we de laatste twee uur met de klas, naar een bepaalde bezichtiging in de stad. We bezoeken dan de markt, een museum of iets anders, dit mogen we zelf uit kiezen.

De stage in de jeugdgevangenis begint over een maand. Ik mag de jeugdgevangenis alleen nog niet bezoeken. Het is voor de stage erg belangrijk om goed Spaans te kunnen, ze hebben voor mij de stage binnen gekregen met als reden dat ik erg goed Spaans kan. Er hangt dus nog een hele verantwoordelijkheid de komende maand boven m’n hoofd. Ik kan het Spaans al wel redelijk verstaan als er rustig word gepraat maar er is nog veel te leren. De leuke kroegjes en de clubs die hier zijn werkt het leren niet echt mee. Elke avond is hier wel iets leuks te doen en veel live muziek. In elke club word er van 10 tot half 12, salsa les gegeven. Waar ik met mijn soepele heupen de salsa skills verbeter. De katers zijn hier veel erger dan in Nederland, dit omdat Cuzco erg hoog in de bergen ligt (3360 meter). Het is daarom belangrijk om hier veel vocht te drinken.

In de weekenden zijn er in Cuzco veel activiteiten te doen door de velen toeristen die er zijn. Dit weekend ben ik gaan paardrijden door de bergen, het weekend er voor wezen mountainbiken en de komende weekend ben ik van plan om een hiking te doen door de bergen.

Dit was mijn verslag, hoop dat t leuk was om te lezen!

 

Adios Amigo’s

Juan pablo 

Follow the author: Jandahm
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Jandahm
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]