Impact op familie en vrienden

Ik was natuurlijk erg enthousiast over Uganda, maar ik snapte dat het voor mijn vrienden minder leuk was. Toen ik ze op school weer zag, vertelde ik tussen de lessen door wat dingen over Uganda. Zij reageerden erg leuk, maar daarna was het voor hun klaar. Maar ik was nog zó vol, wat natuurlijk logisch is, dat ik er niet over uitgepraat kon raken. Daarbij, mijn vrienden delen deze interesse in Uganda, reizen en vrijwilligerswerk niet. Ik vond het een ontzettend gave ervaring en ik ga sowieso nog veel meer reizen maken, maar voor hun was het niet zo interessant. Thuis kon ik er wel beter over praten, mijn vader werkte vroeger op zee, dus die heeft ook veel verschillende landen en culturen gezien. Een zus van mij vind reizen ook leuk en zij heeft heel veel met kinderen, dus zij vond het helemaal leuk dat ik op een basisschool heb lesgegeven, zij heeft mij daar ook erg bij geholpen. Thuis kon ik beter mijn ei kwijt en ik denk dat zij er ook wel in veranderd zijn, dat ze nu verhalen hebben gehoord van hoe het er nou écht aan toe gaat in zulke landen van een persoon die er écht is geweest. Maar toch is het van iemand anders horen altijd anders dan er zelf daadwerkelijk te zijn geweest.

Contributions

Blog of LeoniedeHaan
Content
Statistics
7
Selected Categories
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Main Category
Travel & Move
Language
Nederlands