Bobbi bear, hoge golven en een markt-tour

Hoi allemaal! 
Bobbi bear stond voor gister op het programma. Dit project komt op voor de belangen van verkrachte en misbruikte kinderen. Door middel van de oude vertrouwde teddy beer laten ze kinderen hun verhaal doen. Ze mogen van alles met de beer doen en laten zien wat er met ze gebeurd is. Hierdoor is het ook meteen bewijs materiaal voor de politie. We kregen tijdens een hele sterke en heftige presentatie ook een beer te zien. Gemaakt door een kind. Er was veel met rode pen getekend op plekken. Dit meisje was verkacht.. Het was heel heftig om aan te horen en toen Eureka vertelde dat er elke 3 minuten een kind verkracht wordt, waarvan 95% een familie/bekende is, hield ik het niet meer. Heel verdrietig.. 
Na Bobbi bear verplaatsen we ons naar de tree clinic. Op een veld naast de snelweg staat een hele grote boom waar vrouwen en kinderen uren voor lopen. Elke vrijdag is daar zo'n bijeenkomst. Wij zaten erbij en moesten luisteren naar een vrouw die (heel vals) zong, en gebeden in het Zulu. Daarna moesten we ons aan hen voorstellen en gaven we hen te eten en wat andere spullen. Zola vertelde dat de vrouwen die daar komen het soms alleen moeten doen met het eten wat ze op die dag krijgen aangezien ze niet aan werk kunnen komen. 
De volgende morgen was er weer zo'n bijeenkomst maar dan met heel veel kinderen erbij. Britt, Kim, Britt, Laura, Simone, Zola, Madelon en ik zijn in plaats daarvan lekker naar het strand geweest. Het was niet echt strand weer, maar na even hard bikkelen lagen we eindelijk met z'n allen in het water. Het was ijskoud, maar na een tijdje echt heel lekker. De golven in Nederland stellen ook echt niks voor bij deze hier in Afrika. Mijn lengte hebben ze sowieso. Het was een erg lekker ochtendje en zwemmen in de Indische oceaan kan ik ook weer van mijn lijstje afstrepen. 
Toen we in het hostel terug kwamen hebben we allemaal een lekkere douche genomen. Daarna werden we opgehaald door de busjes en zijn we naar een hele grote markt gereden. We kregen een markt tour en daarna konden we zelf nog even rondlopen. De markt tour beviel me niet helemaal trouwens.. Laat mij maar lekker rondlopen en struinen langs alle kraampjes. In plaats daarvan kregen we een tour waarbij we om de 5 minuten moesten luisteren naar een praatje van de tourguide. Ik verstond er ook al niks van, maar leuk om te zien vond ik het zeker! 
Morgen vertrekken we naar de Drakensbergen en Lesotho, dus tot woensdag zullen jullie niks van me horen! 
xxx

Follow the author: vicvanderpoel
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: vicvanderpoel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]