Vrijwilligerswerk Costa Rica

Vrijwilligerswerk

 

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn vrijwilligerswerk heb gedaan in Costa Rica.  Maar ik heb het gevoel dat ik een lange tijd nodig had om alles te verwerken en te kijken hoe mijn 'worldview' veranderd is. Sinds ik terugben ben ik ook alweer weggeweest op vakantie naar Kenia en Tanzania, en dit stelt mijn werk in Costa Rica ook in perspectief. 

Ik begon met een ruime week te werken op het project El Puente. Dit project is opgezet door twee gepensioneerde Amerikanen, drie ker per week is er een soepkeuken in hun tuin, waar de inheemse mensen kunnen komen om gratis te eten, te drinken, te spelen en om te leren. In die week heb ik veel Spaans gesproken met alle mensen die daar kwamen, heb eten aan hen uitgedeeld, een aantal Engelse woordjes aan kinderen geleerd, met ze gezongen en gespeeld. 

Na die week werd ik overgeplaatst naar een ander project, helaas liep het daar niet zo soepel als bij het eerste project. Er waren te veel vrijwilligers en te weinig taken.Daardoor heb ik in het begin vooral in de keuken geholpen en schoonmaakklusjes gedaan. Het was een kleine peuterspeelzaal met twee klasjes. Een heel gezellig schooltje waar de natuur en leren door te doen centraal stond. Na een week nam ik andere taken over, namelijk het maken van speeltjes voor de kinderen, onder andere door hout te bewerken en daar konden de kinderen daarna mee spelen. Ook heb ik kleertjes gemaakt voor poppen, en zelfs een deel van een pop in elkaar gezet. Helaas heb ik hier geen foto's van, want dat wilden ze liever niet op het project. Na mijn tijd als vrijwilliger ben ik gaan rondreizen. Op verschillende plekken in Midden Amerika loop je ergens rond en kreeg ik opeens een stroom kinderen achter je aan lopen die mijn blonde haar wilden aanraken, met mij wilden spelen of iets wilden zeggen. 

 

Milleniumdoelen

 

Voor mijn gevoel heb ik tijdens mijn tijd in Midden Amerika vooral doel nummer 1 en 2. Tijdens mijn werk in de soepkeuken heb ik eten uitgedeeld aan het armste deel van de bevolking, nummer 2 zie je terug in mijn project op de school, waarbij ik daar heb geholpen. 

 

Follow the author: irisml
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: irisml
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]