Red de wereld!

Ja, het klinkt wat ambitieus 'de wereld redden'. Ik moet ook eigenlijk bekennen; de wereld zullen we waarschijnlijk niet kunnen redden. Maar we kunnen het wel een mooiere plek maken! Hieronder wat inspiratie dingetjes, kleine dingen waarmee je de wereld toch verder kunt helpen (voor in het alledaagse leven)

1. Scheidt afval - dit is iets wat niet zoveel tijd in beslag neemt, maar toch goed is voor het milieu. Begin klein, misschien alleen het platic of het papier, maar langsaam maar zeker zul je merken dat het stiekem leuk is! 

2. Herbruik papier - heb jij ook zoveel onzin papiertjes met uitleg van dingen van jaren geleden die je nu allang snapt? stapel deze papiertjes (mits ze een witte achterkant hebben) en gebruik het als kladpapier, alvorens het in de papierbak verdwijnt. Win-win-win situatie!

3. Geef geld - word jij ook altijd gek van die 5 en 10 centjes waar je niks mee kan maar die je wel hebt? Bewaar ze! Neem er altijd wat mee als je op vakantie gaat, zo heeft iedere zwerver wat.

4. Bespaar water - draai de kraan dicht als je aan het spoelen bent bij het tandenpoetsen; time is een keer hoelang je doucht en probeer het af te bouwen. Stel jezelf hierbij een goal, bijvoorbeeld een bepaald liedje opzetten en tegen het einde moet je klaar zijn met douchen.

5. Bespaar electriciteit - probeer er op te letten dat je altijd wanneer je een kamer verlaat het licht uitdoet. Al is het maar super kort, omdat je iets gaat halen > licht uit !

6. Neem de fiets - gratis & groen !

7. Geef kleding - ruim eens in de zoveel tijd je hele kast uit. Wat heb je nog nodig? Wat mag weg? In Afrika is alles welkom :)

8. Koop eerlijk - koop fairtrade ;)

9. En ja wat kan ik anders zeggen dan: spaar doppen! ;p

Veel succes en ook plezier ! :D

Follow the author: saraii
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: saraii
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]