Treeplanting & Microkrediet

Treeplanting & micro-krediet
Margie is een Filipijnse Canadese, die de helft van het jaar in Canada woont en de andere helft van het jaar in de Filipijnen. Ze bezit een aantal huizen in de Filipijnen, en ook wat stukken grond. Margie vindt dat de wereld wordt verpest, en daarom heeft ze besloten zich in te zetten voor een betere wereld. Dit doet ze onder andere door bomen te planten in gebieden in de Filipijnen waar vroeger tropisch regenwoud was, maar die nu kaal zijn. Margie is met pensioen, maar voor haar leeftijd nog hartstikke fit en ze heeft energie voor tien.
Afgelopen weekend zijn wij met Margie bomen gaan planten op haar grond in de Mountain Province, zo’n zes uur rijden vanaf Manila. Wat een mooi gebied, super groen, veel rijstvelden en frisse lucht! Heerlijk dus, als je net uit stinkstad Manila komt.
Het bomen planten is een saai en heel simpel werkje: Filipinos graven een gat, en jij plant daar een boompje in. In totaal hebben we meer dan 500 bomen geplant, nu hopen dat ze gaan groeien en dat het inderdaad duurzaam is!! Donderdag en vrijdag hebben we dit gedaan, en de nacht van donderdag op vrijdag sliepen we in een nipahut in de bergen. Heel basic: namelijk op de grond, zoals een echte Filipino gewend is. Niet erg comfortabel, eigenlijk heel erg niet comfortabel, maar wel een ervaring! Douchen met fris water uit de bergen in een houten hokje en we voelden ons helemaal ‘in nature’.
Na deze twee dagen werken in de bergen kwam nog een aangename activiteit: chillen bij Margie’s huis in Bayombong. Margie heeft daar een villa met zwembad, wat wij natuurlijk wel konden waarderen. Ook hebben we nog een uitstapje gemaakt naar de rijstvelden van Banaue (google maar eens!), zo mooi dat het nep lijkt. Onvoorstelbaar groot en groen, echt prachtig!
Weer terug in Manila was het tijd voor wat serieuzere zaken, vandaag zijn we op gesprek geweest bij Youth at Venture. Dit is een organisatie die out-of-school-youth traint om een eigen bedrijfje op te zetten, daarvoor krijgt deze jeugd dan een financiële ondersteuning in de vorm van een lening die zij binnen een bepaalde periode terug moeten betalen. Het zit erg goed in elkaar, wij waren nogal verbaasd over de manier van werken die haast ‘westers’ leek! Erg interessant en nuttig!

Follow the author: Vintage Supporter
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]