Act Positive

12-15 november 2010, samen met een goede vriendin deelnemen aan een engelstalige conferentie in Austerlitz en Brussel. Een conferentie over HIV/AIDS.

Eigenlijk mochten we nog niet mee, we waren nog te jong. Maar enthousiast als we waren mochten we voor deze keer toch mee. En wat hebben we veel geleerd. Én we zijn zelfs nog in de krant gekomen omdat we de jongste deelnemers waren! 

1 van de milleniumdoelen is 'Bestrijding van HIV, malaria en andere ziektes.' Dat is een ontzettend lastig doel omdat HIV en AIDS ziektes zijn die zich constant aanpassen, die constant van eigenschap veranderen waardoor er geen medicijn ontwikkelt kan worden die deze ziekte helemaal bestrijdt. Gelukkig is voor malaria nu een oplossing gevonden sinds kort, een soort buis ofzo,veel weet ik er niet van omdat ik vandaag meer met HIV en aids bezig ben geweest.

Op de laatste dag van de conferentie gingen we naar Brussel, we gingen 'demonstreren' door heel Brussel en kwamen uiteindelijk bij het Europees Parlement waar we  100.000 handtekeningen overhandigden die we in 3 jaar verzamelt hadden.

Specifiek vandaag heb ik niet iets bijzonders gedaan tegen AIDS, maar met de bijzondere ervaring van act Positive en wat ik daar geleerd heb wil ik anderen inspireren ook 'op te staan tegen aids.' 

Image
Follow the author: Doriekejvl
More contributions of WorldSupporter author: Doriekejvl
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]