De vierde challenge dag

hallo allemaal,

 

Vandaag is het milleniumdoel "bestrijding van HIV, Malaria en andere ziektes' aan de beurt. Ik heb voor dit milleniumdoel een documentaire gezien genaamd 'combating TB, HIV and malaria in detention - Uganda's experience'. Over deze documentaire wil ik jullie graag wat over vertellen.

Deze documentaire gaat over het feit dat er in gevangenissen ziektes zoals tuberculose, HIV en malaria zich snel verspreiden. Dit komt vooral omdat er in een gevangenis veel mensen samen voor een lange tijd met elkaar door brengen in meestal openbare ruimtes. Om de verspreiding van deze ziektes terug te dringen is de overheid van Uganda drie projecten gestart, in drie verschillende gevangenissen.

In deze documentaire volgen we 1 van de 3 gevangenissen. Bij aankomst in de gevangenis worden alle gevangen eerst helemaal lichamelijk onderzocht. Als iemand symptonen heeft van bijvoorbeeld tuberculose word die gene door verwezen naar het labaratorium van de gevangenis. Hier word nog een andere test afgenomen waarbij de gene een beetje slijm uit de longen moet ophoesten wat in het labaratorium kan worden onderzocht. Als het onderzochte speeksel aanwijst dat iemand positief is voor de test van Tuberculose word die gene meteen door verwezen naar het ziekenhuis waar verdere onderzoeken worden gedaan. Als diegene weer uit het ziekenhuis terug keert word hij/zij in het geisoleerde deel van de gevangenis geplaatst, hier worden de mensen met tuberculose goed in de gaten gehouden en krijgen zij de medicijnen die zij nodig hebben. Op deze manier is het aantal mensen dat aan tuberculose sterft in deze gevangenis nog maar 1 persoon per jaar.

Ook krijgen de gevangen bij aankomst in de gevangenis meteen gratis en duidelijke voorlichtingen over de gevolgen van HIV. Ook word er meteen een test af genomen. Als blijkt dat iemand positief is voor het HIV virus volgen goede gesprekken en medicijnen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hierdoor is het sterfte percentage van 0,081% naar 0% gedaald in deze gevangenis.

Ook word er op gelet of iemand de symptonen van malaria vertoond. Als iemand de symptonen van malaria vertoond worden er test afgenomen die worden onderzocht in het labaratorium en krijg die gene de bij passende medicijnen. Om het aantal zieken door malaria tegen gaan zijn alle ramen in de gevangenis afgeschermd met gaas en worden alle gevangen ingespoten met een anti-malariamuggen spray. Ook krijgen de vrouwen met kinderen een muskieten net om hun bedden. Door al deze maatregelen is het doden percentage in deze gevangenis in 2 jaar tijd met 71% gedaald.

De overheid is erg positief over de projecten in de drie gevangenissen en wil deze projecten uit breiden naar meerdere gevangenissen. Ook maakt de overheid plannen voor het aanleggen van een regionaal 'health centre' in de buurt van de gevangenis.

Ik vond dit een erg interessante documentaire, ook omdat deze documentaire zo goed bij dit milleniumdoel past. Door de projecten in de gevangenissen is het aantal zieken door Tubeculose, HIV en Malaria al flink gedaald en dat is wat het eigenlijke doel is van dit milleniumdoel.

Ik heb de documentaire ook nog even bij deze mijn vidoe's toegevoegd voor de mensen die de hele documentaire graag willen zien, zeker een aanrader!

liefs

 

Follow the author: Lauraaa
More contributions of WorldSupporter author: Lauraaa
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]