De derde challenge dag

hallo allemaal,

 

Mijn 3 de challenge dag is alweer aangebroken en vandaag stond mijn dag in het teken van het milleniumdoel van 'gelijke kansen voor mannen en vrouwen'.

Dit lijkt mij een heel belangrijk maar meteen ook een heel lastig milleniumdoel.

Dit milleniumdoel is vooral lastig omdat de rollen die mannen en vrouwen in de maatschappij innemen vast ligt in de cultuur van een land. De meisjes gaan niet naar school omdat zij moeten helpen in het huishouden en omdat zij later nog niet gaan werken omdat ze later voor hun eigen gezin moeten zorgen. De jongens daarentegen gaan wel naar school zodat zij later een goeie baan kunnen krijgen om zo weer hun eigen gezin te onderhouden. Maar deze taakverdeling kun je niet gemakkelijk verbreken, omdat dit vast ligt in de cultuur van het land. Veel mensen laten hun cultuur niet vallen, zij houden zich vast aan de vertrouwde tradities en gewoonten en stappen hier niet snel vanaf.

In Nederland zijn de kansen van vrouwen in de jaren ook sterk verbeterd dit komt mede door de invoering van het nationaal kiesrecht. Natuurlijk zijn er nog steeds wel verschillen tussen mannen en vrouwen, zoals bijvoorbeeld dat vrouwen bij sommige geloven geen dominee mogen worden. Ook krijgen vrouwen minder geld voor hetzelfde werk als dat mannen krijgen. Maar over het al gemeen zijn de kansen voor vrouwen en mannen in Nederland gelijk.

Maar hoe zou je dit ook in ontwikkelinglanden kunnen krijgen? Ik denk zelf sterk dat je de vrouwen actief moet maken voor hun eigen kansen en rechetn. Veel vrouwen in ontwikkelingslanden hebben er helemaal geen weet van dat zij de zelfde rechten als mannen kunnen hebben, dat zij ook aan het werk kunnen en dat zij ook hun dromen kunnen na jagen. Ik denk dat je dit milleniumdoel het snelste kunt slagen als zoveel mogelijk vrouwen er bewust van zijn dat zij ook gelijke kansen kunnen hebben als mannen.

Maar dan moet je je ook nog eens richten op de andere helft van de bevolking, namelijk de mannen. Want mannen spelen ook een grote rol in het slagen van dit milleniumdoel. Mannen moeten ervoor open staan dat dingen in de takenverdeling kunnen gaan veranderen. Dat zij hun dochters ook naar school laten gaan en dat zij daar ook mee instemmen. Als de mannen hier niet in meewerken is het behalen van gelijke kansen voor mannen en vrouwen als nog een onbegonnen zaak.

Ik denk dat de hoofdprioriteit van dit milleniumdoel is dat je vrouwen en mannen er actie voor moet maken dat gelijke kansen haalbaar zijn. Ook moet je beide partijen er bewust van maken dat gelijke kansen voor vrouwen ook grote voordelen heeft. Want als meisjes ook naar school kunnen gaan kunnen zij later ook aan het werk en dit zorgt dan weer voor een versterking van de zwakke economie in veel ontwikkelingslanden en een daling van de armoede. Deze bewust wording kun je bijvoorbeeld bereiken door campagnes en voorlichtingen door het hele land.

Ik denk dat we dan al een grote stap in de goede richting gaan. :)

 

 

More contributions of WorldSupporter author: Lauraaa
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]