nieuwe blog na 2 maanden vietnam

Tijdens afgelopen 2 maanden zijn er veel dingen gebeurd en hebben we veel nieuwe ervaringen opgedaan..

O.a. ben ik een weekendje samen met yemoi en ngoc naar familie van ngoc gegaan in My Tho.. dit was super leuk, we werden warm ontvangen en zijn verschillende plekken afgegaan; pagoda's, cafétjes, de vissershaven, een slangentuin, bubble tea gedronken en het hele stadje afgegaan.. Het enige vervelende was dat ik een typisch kwaaltje heb van mijn ginger-kant, oftewel ik was zwaar verbrand een paar dagen voor vertrek en hier het hele weekend mee gezeten plus ruzie met mijn darmen hehe.. at the right place but on the wrong time..

Verder een heerlijk weekend gehad in ca mau met marloes, lotte, yemoi en ngoc.. lekker gelachen, gek gedaan, kapot geweest en genoten van het stadje en een mooie boottocht die door de bossen liep..

Verder zijn yemoi ngoc en ik lekker 3 dagen weggeweest naar vung tau met de weeskinderen van het thien an project.. elke dag van 6:30 tot 17:00 /18:00 druk met de kids die alle energie uit je zuigen.. lekker naar het strand geweest, heerlijk om de kids zo te zien genieten, een lach van hen maakt je hele dag goed! Voor sommigen was dit de eerste keer op een strand zijn, super om te zien! Ook zijn onze billen en benen flink getraind door de hoeveelheid trappen die we beklommen hebben in de hoge bergen.. het uitzicht was echt prachtig: het stadje aan de waterkant, veel bomen en het mooie uitzicht over de zee. (Tip: check google images voor beelden) Hoog in de bergen waren wij helemaal uitgeput, lopen in een slakkentempo naar beneden tot we omkeken en  6/7 wilde apen zagen, wij genieten en natuurlijk wat grapjes maken.. het leek wel of ze het verstonden; de mannetjes aap begon zijn oren in de nek te leggen, tanden te laten zien en scherpe geluiden te maken.. de aap begon ons weg te jagen en achter ons aan te rennen! Sooooo wij waren heeeeeell erg snel beneden ineens!! 

Verder zijn we nog lekker gaan zwemmen en naar een speelplaats geweest met de kleuters en peuters van het city project.. steeds blijft het heerlijk om te zien hoe erg deze kinderen kunnen genieten van zulke dagen..

Met pijn afscheid moeten nemen van een van de vrouwen van het city project die overleden is in afgelopen weken.. kinderen komen en gaan.. nu wetende dat volgende maand 2 jongetjes naar italie gaan verhuizen bij hopelijk liefdevolle adoptieouders.. 

Verder spontane acties gehad zoals o.a. mijn eerste tattoo laten zetten, nieuwe cafétjes afgegaan en een nieuw doel: zoeken naar een net zo lekkere cookie  ream drink als in vung tau (wat denk ik niet gaat lukken want die was heeeeeeerrrlijkk!)

Ik besef nu echt dat ik op de helft ben, 2 maanden gehad en nog 2 te gaan.. na a.s. weekend heb ik alweer afscheid genomen van 11 vrijwilligers en er gaan er nog meer komen.. zo merk ik ook dat er heeel erg veel verschillende mensen zijn, de een vind 4 maanden niet genoeg en laat tranen omdat ze heel graag nog wil blijven en de ander zou 7 weken blijven maar heeft na 2 dagen al besloten terug te gaan door heimwee..

Wat heb ik tot nu toe gedaan? Wat ga ik nog beleven, waar wil ik nog allemaal heen? Zullen mijn vrienden en familie me net zo missenals andersom? Zullen zij veranderingen bij mij zien? Zou mijn grote voorbeeld Hussein, degene met wie ik deze soort dingen had willen doen, maar helaas niet meer zou lukken, trots op me zijn en me in de gaten houden van bovenaf? Etc etc.. dat zijn de gedachten die door mijn hoofd gaan..

Heerlijke tijd hier, maar toch zou ikmijn vrienden en familie graag willen knuffelen, hihi hou van jullie!!

Follow the author: JosienVerkuijlen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: JosienVerkuijlen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]