Week 3

Tijdje niets meer laten horen, maar heb weer een hoop gedaan!

Elke dag is weer een nieuwe schooldag. Heel vaak als we in de ochtend naar school rijden met de taxi worden we stilgezet door politie langs de weg. Mozes (zo heet onze taxi chauffeur) stapt dan uit en laat zijn rijbwijs zien. Wij vonden het raar dat dat elke dag moest, dus we hebben gevraagd waar het nou precies voor is. Mozes vertelde dat je elke dag 1 cedi moet betalen aan de politie gewoon voor niks. En heel veel taxichauffeurs hebben geen rijbewijs, die zie je dan de politie een hand schudden, daar zit dan geld in. Op dat gebied bijvoorbeeld is er nog heel veel corruptie. Gewoon de politie omkopen en het is ineens geen probleem meer dat je geen rijbewijs hebt!

Op school heb ik weer in veel klassen gekeken hoe het er aantoe gaat. In de laagste klasjes zingen ze vooral heel veel liedjes. Ze zingen wel in het engels, maar volgens mij hebben ze geen idee wat de betekenis is van de woorden die ze zingen. In KG1, de laagste klas, heb ik bijles gegeven aan een paar kindjes. We gingen leren van 1 tot en met 20 te tellen. Sommige konden het heel goed, maar andere snapten er niks van en keken alleen maar een beetje vaag om zich heen. Samen met een andere vrijwilligster heb ik het hele alfabet uit papier geknipt en de cijfers van 1 t/m 20. De kinderen hebben veel pauze, dus de dagen gaan snel voorbij.

Na school als we weer terugkomen in the Office gaan we altijd lekker lunchen. Ik ga meestal met Simone naar de markt om lekker vers fruit te halen. Echt geweldig hoe lekker en goedkoop dat hier is. Een sappige mango voor maar omgerekent 25 eurocent, of een avocado of banaantjes. Thuis eet ik normaal nooit zoveel fruit, maar hier doe ik niet anders! Ook leuk om af en toe iets anders te proberen. Deze week ook papaya gekocht. Ik wist niet dat dat het was, maar het zag er leuk uit dus ik wou het proberen. Het was niet vies, maar het was niet heel bijzonder haha. 

Er is ook nog een ander project hier wat ik kan doen, namelijk naar de bibliotheek gaan. Die is geopend van 2uur tot 4 uur smiddags. Daar komen heel veel kinderen na school heen. Ze kunnen er spelen, knutselen, maar natuurlijk vooral lezen en bijles krijgen. Daar ben ik deze week ook heen geweest. De kinderen vinden het ook hier weer super als je komt. Sommige willen echt iets leren en dan is het heel leuk om bijles te geven of om te helpen met lezen.De bibliotheek is ongeveer 20 minuten fietsen denk ik, in die hitte is dat best vermoeiend, maar je raakt wel aan het fietsen gewend hier. Er waren twee meisjes aan het knutselen en die vroegen mijn naam. Aan het eind van de middag kwamen ze naar me toe met zelfgemaakte tekening en knutselwerkjes met erop: I love you madame Carina. Dan smelt je wel even, echt super lief. Een meisje schreef zelfs een klein briefje waar ook op stond: You are the apple of my eyes. Waarschijnlijk heeft ze dat een keer geleerd van iemand, maar dat is toch super schattig om te krijgen!

Aan het eind van de week zijn we met alle vrijwilligers uit eten geweest, omdat er weer een paar vrijwilligers naar huis gaan. Bij restaurant 'Luxery'. Lekker binnen onder de airco gegeten. Het duurde wel weer 2uur voordat het eten er was, maar het was wel genieten. Frietjes met een soort hamburger!

Zaterdag probeerde ik uit te slapen, maar ik was al vroeg wakker omdat mijn fan ineens uit was. Ik dacht eerst dat mijn moeder stiekem mn kamer is was gekomen om mijn fan uit te doen vanwege de stroom ofso, maar toen ik buiten kwam vertelde ze dat het weer Lights off was, dus we hadden weer geen stroom. Tijdens Lights off word de stroom in een gedeelte of de hele stad gewoon even uitgezet. Dat kan voor een paar uur zijn, maar kan ook de hele dag zijn. Ik was weer lekker aan het zweten daardoor, dus eerst maar lekker douchen. Als je eronder staat is het heerlijk met het koude water, maar zodra je eruit komt begin je alweer te zweten. Ik heb dus nu een nieuwe manier. Ik ga douchen daarna sla ik handdoek om en ga ik meteen naar mn kamer waar mn fan hard aanstaat. Dan droog ik me daaronder af, zodat ik niet meteen weer bezweet ben. In Town eerst even lekker koud drinken gehaald en daarna met Simone naar het restaurant 'Wooden' gegaan. Daar kan je buiten lekker zitten aan een tafeltje, of binnen onder de airco. Lekker de hele dag gerelaxt, geluncht, gekletst en gelachen. Was een heerlijk dagje. Je merkt wel echt dat je nog steeds hier de blanke bent. Op een gegeven moment kwamen er 3 mannen aan een tafeltje naast ons zitten die ons echt van top tot teen zaten te bekijken. 

Zondag jaja ben ik samen met 3 andere vrijwilligsters naar de kerk geweest! We gingen mee met Priscilla, dat is een meisje die in de Office werkt. Toen ze aankwam rijden op haar motorbike had ze een mooie afrikaanse jurk aan. Ze liet ons zien waar de kerk was en waar we moesten gaan zitten. Het is echt leuk om zoiets een keer mee te maken. De kerk zelf stelt nietveel voor en is gewoon een soort zaal, niet een mooi gebouw zoals in Nederland. Ze begonnen met een introductie en liedjes zingen. Priscilla had zelfs een solo. Daarna moesten de nieuwe mensen in de kerk zich voorstellen, dat waren wij dus. Heel beschamend moesten we opstaan en terwijl iedereen ons aankeek vertellen wie we waren, waar we vandaan kwamen en wat we kwamen doen haha. Moest mn lach wel een beetje inhouden, maar de man van de kerk vond het alleen maar geweldig dat we er waren! Daarna nog meer liedjes begeleid door drums, gitaar en een piano. Iedereen zong en dansde mee. Na de liedjes kwam er natuurlijk een lange preek. Dit keer door een Japanse pastor die toevallig hier in het land was, want de normale pastor was er niet vandaag. De helft kon ik niet volgen door het gebrekkige engels van hem, maar al met al ben ik wel weer en hele ervaring rijker!

 

 

Image
Follow the author: carinaslats
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: carinaslats
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]