School

Vandaag weer naar de Kidz Active School geweest! Twee andere vrijwilligers gingen dit keer ook mee, zij gingen een HIV/aids voorlichting doen bij de oudste kinderen. Ik mocht erbij zitten en kijken. Volgens mij weten de kinderen er eigenlijk heel weinig over dus het is echt wel goed dat ze voorlichting krijgen.

Buiten op het schoolplein heb ik veel met de kindjes gespeeld. Een klein meisje zag een sprinkhaan zitten en ging helemaal uit dr dak. Toen liet ik zien dat hij niet gevaarlijk was en ging ze hele tijd heb aantikken en wegrennen. De kindjes hier zijn zo blij met zo weinig dingen, dat is echt mooi om te zien.

Een ander meisje kwam naar me toe en ging aan mn haar zitten. Dus ik vroeg of ze het leuk vond om me haar te doen. Jesss Madame jess, zie ze. Ik deed mn staart uit en voor ik het wist stonden er een stuk of 6 meisjes bij me om mn haar te vlechten. Ze waren helemaal blij en lieten elke keer trots hun gemaaktje vlechtje aan me zien!

Altijd in de pauzes komen de kindjes naar je toe met wondjes. Wondjes aan hun benen, armen enzovoorts. Wij (de vrijwilligers) moeten die schoonmaken en pleister of verbandje op doen. Ik vond het eerst best raar, omdat ik geen verpleegster ben, maar het zijn meestal gewoon kleine wondjes die iedereen wel kan verzorgen. Soms moet je wel streng zijn, want anders komen ze voor alles naar je toe. Ze vinden het namelijk erg leuk om een wondje te hebben en naar ons toe te komen. Je hebt zelfs kindjes die expres een wondje maken of een oud wondje openmaken zodat het weer bloed, maar als we dat doorhebben dan helpen we ze niet en dan leren ze dat ze dat niet moeten doen.

Verder heb ik geleerd van een lerares dat ze elkaar sochtends groeten met 'desba' en dat je dan moet antwoorden: 'nahh'. Ze was gewoon echt verbaasd toen ik de eerste keer niks terug zei, maarja ik spreek niet hun plaatselijk taal. Wel leuk om zo af en toe is een woordje te leren!

 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of carinaslats
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories