Biggen project

Tijdens mijn verblijf in Uganda heb ik met andere vrijwilligers het 'biggenproject'opgezet. Met donatiegeld uit Nederland hebben wij voor 5 families biggen gekocht en hebben we varkenshokken laten bouwen. Elk gezin kreeg 2 vrouwtjes-biggen. één mannetjesbig rouleerde langs de families om de vrouwtjes te bevruchten. Na een aantal weken waren de varkens groot genoeg om bevrucht te worden. Door de jonge biggen te verkopen konden de families geld verdienen om hun kinderen naar school te sturen. In het uiterste geval konden ze ook een varken slachten, om zo aan voedsel te komen.

Elke twee weken brachten wij een bezoek aan de families om te kijken of de opbrengst van de biggen goed werd besteed. Dit bleek het geval en de kinderen van de families zitten nu op school.

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of miranda194
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.