Een jaar vol gedachtes

 

Even een pauze van een hele dag studeren. En ja, dan zit je gelijk weer met je gedachtes in Afrika, want hoe dichterbij het komt, hoe meer je eraan denkt. Te bedenken dat mijn trouwe countdown app ooit begon met het aftellen vanaf 400 dagen. Gelukkig voor hem mag hij bijna met pension, want over precies 83 dagen 07 uur en 14 minuten is de dag waar we al zolang op zitten te wachten eindelijk daar! Wat is de tijd snel gegaan! En wat is er veel gebeurd!  Zo ongeveer alle positieve emoties zijn al langsgekomen in het afgelopen jaar. Vreugde, blijdschap, liefde, tevredenheid, verbazing, nieuwsgierigheid, gezonde spanning, creativiteit, optimisme, bewondering, geluk en enthousiasme, we kennen ze intussen allemaal!

 

En dat terwijl het jaar toch met een kleine teleurstelling begon. “Eerst maar eens geld sparen en kijken of jullie het denken te halen, dan zien we na de vakantie wel of jullie je op mogen geven” werd ons verteld. Elke week hielden we goed in de gaten hoeveel plaatsen er nog beschikbaar waren voor de reis naar Malawi, maar helaas, we waren een dag te laat. We hebben ons toen snel aangemeld voor Uganda. Gelukkig zijn we met deze tweede keus absoluut tevreden, want (schokkend feitje) Uganda ligt ook in Afrika en het programma lijkt best veel op elkaar. Die dag was gelijk de groep bekend en werd de whatsappgroep opgericht.

Al snel werd het initiatief genomen om elkaar te ontmoeten, want de eerste ontmoetingsdag was pas 12 April. Spannend was het, om iedereen te ontmoeten waar je toch een hele bijzondere ervaring mee gaat delen, maar het was een hele leuke dag, met een hele leuke groep! Mijn Malawi teleurstelling was gelijk verdwenen.

Maar dat is natuurlijk niet het enigste wat we gedaan hebben dit jaar, want €2500,- dat krijg je natuurlijk niet zomaar en we hebben er best wat voor moeten doen. Zo heb ik al mijn werk- en zakgeld erin zitten en hebben we zelfs voor een half jaar een extra bijbaantje genomen (post bezorgen ;)). Maar dat was het nog lang niet! We hebben op markten gestaan, veel… héél veel oud ijzer opgehaald, opgepast en pepermunt verkocht in de kerk (Jaja, het kan allemaal). Ook zijn er een heleboel mensen zo lief geweest om ons te steunen in de vorm van geld, maar ook oud ijzer, rommelmarkt spullen of hele leuke reacties! En we kunnen deze mensen niet vaak genoeg bedanken, want zonder hen waren we er nog lang niet.

We hebben het afgelopen jaar zelfs in de krant gestaan!

Dus nog even en dan is het zover. Hoewel ik me schuldig voel dat ik er al zo mee bezig ben, terwijl de examens eerst nog voor de deur staan, kan ik het niet laten om allerlei dingen over Uganda op te zoeken. The last King of Scotland, Koni 2012 en ook de aflevering Peter R. de Vries over de grens zijn al bekeken. Heftig! Dat zeker. Van een aantal dingen wist ik niet eens dat het in Uganda voorkwam. Een prachtig land met veel problemen blijkt maar weer. En hoewel ik weet dat we in twee weken weinig daaraan kunnen veranderen, hoop ik dat we bij thuiskomst veel mensen kunnen overtuigen van het feit dat hulp hard nodig is. En dat we op deze manier toch wat voor de mensen in Uganda kunnen betekenen.

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: PietersNienke
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
More contributions of WorldSupporter author: PietersNienke
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]