Unicef Tap Project

'Red een kind door van je mobiel af te blijven
Unicef daagt je in de Project Tap-app uit zo lang als je kan niet aan je telefoon te komen. Voor elke tien minuten dat je ‘m niet aanraakt, krijgt een kind in een ontwikkelingsland één dag schoon drinkwater.

Je kunt zelf meespelen door uniceftapproject.org in te tikken op internet in je mobiel.

Lekker laten liggen
Het idee is simpel: je activeert de Tap Project-app en blijft zo lang mogelijk van je mobiel af. Voor elke tien minuten dat je je scherm niet aanraakt spaar je één dag schoon drinkwater voor een kind in nood. Sponsoren van Unicef betalen voor alle minuten die mensen meespelen. Wanneer je je mobiel weer in gebruik neemt, eindigt het meespelen in de app en kun je via een simpele klik zélf geld doneren aan Unicef.

Zoveel verschil
Unicef vergelijkt in dit steengoede project twee verschillende werelden met elkaar. In veel landen zijn we verslaafd aan onze mobiele telefoons, wat een ware luxe is. En dat terwijl in sommige landen kinderen niet eens schoon drinkwater hebben: een basisbehoefte. Unicef gebruikt in dit project de dubbele betekenis van het Engelse woord tap daarom op een slimme manier: het betekent zowel tikken op je telefoonscherm als water uit de kraan. Zet je toch aan het denken.

Kleine moeite, hard nodig
Dagelijks sterven er nog zo’n 1400 kinderen wereldwijd aan de directe gevolgen van slecht drinkwater en ondermaatse sanitaire voorzieningen. Wereldwijd zijn er 768 miljoen mensen die geen toegang hebben tot zuiver drinkwater.'
(Linda.nl)

Ik vind dit een hele goede actie, vooral omdat ik zelf ook best afhankelijk ben van mijn mobiel, maar nu al wel best een tijd aan het proberen ben hem minder te gebruiken. Zoals Unicef ook beschrijft is dat voor ons pure luxe en moeten we inderdaad eens stil staan bij het feit dat heel veel kinderen niet eens schoon drinkwater hebben!
Op dit moment heb ik ook de bovenstaande actie op mijn mobiel lopen, wat ook echt motiveert om van je mobiel af te blijven. Ik heb in ieder geval al één kind aan een dag schoon drinkwater geholpen en dat voelt goed!

Vorige week was er ook een actiedag van de provider Ben, om eens een dag je mobiel uit te zetten en te kijken hoe dat is en hoe afhankelijk we er van zijn geworden.
Zonder mobiele telefoon kun je tegenwoordig in onze landen niet echt meer, maar iets minder afhankelijk zijn en daardoor persoonlijker is zeker geen slecht idee.

Maak inderdaad voor jezelf eens geregeld de vergelijking met de luxe hier en de armoede in andere landen en doe er dan eens af en toe iets mee.

Follow the author: ManonDamen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: ManonDamen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wow wat een super gaaf

Wow wat een super gaaf project manon! ik ga het nu direct op mijn mobiel doen! het is inderdaad zo dat we veel te afhankelijk zijn van internet en mobieltjes. zoals in malawi, het was zo fijn om niet continu te hoeven kijken of iemand je had gesmst enzo! wou dat dat in nederland kon!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1