Eerste week Indonesië

Eerste week Indonesië hallo! Dit is helaas pas de eerste keer dat ik een poging kan doen om wat te schrijven. Dus ik zal eens even vertellen wat ik afgelopen week allemaal gedaan heb. Even kort de reis; wat een hel! Haha nee opzich was de lange vliegreis prima te doen. Robin had helemaal geluk want omdat economic class vol zat mocht hij lekker in de business class zitten, tot Dubai! Opzich was t nog best luxe allemaal, je kon films kijken, muziek luisteren en spelletjes spelen. Helaas heb ik niet veel kunnen slapen en het eten was echt bah! Eenmaal in Dubai hebben we wat gegeten en een potje gekaart, want ja wat moet je anders die 5 uur doen?! Daarna zijn we verder gevolgen naar Jakarta. in Jakarta was t even helemaal anders dan in Dubai! Dubai had namelijk een heel groot mooi vliegveld, Jakarta viel daarom een beetje tegen. gelukkig waren al onze tassen goed aangekomen en stond ons vervoer naar cikananga al klaar. Op het vliegveld kwamen gelijk allemaal mannetjes op ons af om te vragen of we een lift nodig hadden of zij onze koffers konden dragen. Naja snel doorgelopen en genegeerd, en nog even wat voor onderweg gekocht. De autorit was echter echt verschrikkelijk! het verkeer was zo zo zo zo ongelooflijk druk echt niet normaal! we zijn onderweg ergens gestopt om te eten, evht heel primitief en een beetje eng eten! volgens mij stond het daar al de hele dag met lekker veel mieren en vliegen er om heen... Nou wij weer in de auto gestapt en nog na geen 10meter stonden we helemaal vast in het verkeer! we hebben daar zo'n 2uur stil gestaan en toen op slakketempo verder kunnen rijden. De chauffeur reed echt heel gevaarlijk en eng maar kon het natuurlijk wel goed. Hij haalde gewoon links en rechts in terwijl er gewoon tegemoetkomende verkeer aankwam, en net op het laatste moment aan de kant ging. Uiteindelijk waren we er bijna alleen moesten we nog een weg met allemaal stenen en kuilen erin. Dus we hebben ongeveer zo'n 30uur ofzo over de reis gedaan, een hele trip dus! Nu eindelijk in cikananga! Allereerst: het is hier echt zo erg mooi! Alleen het regent net wat te vaak helaas. Het huisje is best mooi, alleen vol met gaten waar dieren doorheen kunnen. We hebben al 5 vleermuizen gehad, en een nacht een poging tot slapen mwt wen vleernuis gedaan omdat ie niet weg te krijgen was. Vies rotbeest heeft ons echt de hele nacht wakker gehouden totdat wieb em met een bezem BAM uit de lucht geslagen had! pff dat was een zware nacht.. Je kunt hier ook echt super lekker douchen, lekker met een emmertje koud water over je heen gooien, mmmm. En naar de wc gaan is ook heel leuk, lekker in een gat en dan een poging doen om alles met een emmertje water weg te spoelen. Werk wat ik tot nu toe gedaan heb, jullie zullen t niet geloven maar: ik heb hokken van dieren schoon gemaakt, de eerste dag toen we aankwamen zijn we natuurlijk gelijk gaan slapen, maar de dag erna hebben we na het avondeten bij de slowlorissen geholpen. Zij zien er echt zo mega schattig uit, maar zijn helaas giftig en je mag ze dus niet aanraken :( we hebben eerst het oude voedsel uit de kooitjes moeten halen, wat ik in het begin best spannend vond want de dieren zaten gewoon nog in de kooi. Daarna hebben we alle bakjes schoongemaakt en de vloer geschrobt enzovoort. Ik heb daarna het eten gesneden, banaantjes, sneakfruit (heel apart maar best lekker), papaya, meloen, mandarijnen en de rest heeft ondertussen de pootjes van krekels eraf getrokken zodat ze niet weg springen (bah!). Al het eten verdeeld en terug gezet en dat was mijn eerste werkervaring! De ochtend erna moesten we helaas om 6uur al opstaan om om 7uur te beginnen. Nou toen ik aan tafel zat en mn boterham wilde eten keek ik uit het raam en zag me toch een spin! :O schrok me werkelijk kapot! Hij zat dan wel buiten maar hij was echt mega! Na een paar keer slikken en de gordijnen dichtdoen heb ik toch nog kunnen eten. Deze dag mocht ik de hokken van de slingeraapjes schoonmaken. Dit was best leuk, maar stiekem toch best zwaar, ik heb door het warme weer dus ook niet met alle kooien meegeholpen. Savonds praten we gezellig over onze dag en toepen we een potje. Ik heb overigens ook nog gepokerd met mega veel geld! Alleen ben verloren :p ook heb ik een nieuw kaartspel geleerd van de Franse Victor, shithead, erg leuk! De dagen erna heb ik vogelkooien schoon gemaakt (ja ja ik zat met vogels die overal rondfladderen in een kooi terwijl ik schoon aan het maken was), nog een aantal keer de lorissen gedaan, met makaken gewerkt ( hierbij moet je oppassen, ze zijn lief maar als je iets te dichtbij komt grijpen ze je! Je hebt altijd van die plastic handschoentjes aan en toen ik de deur dicht deed grepen ze met een aantal naar mn handschoen en hebben deze gewoon van mn hand afgetrokken en op gegeten :p), oerangoetangs, beren en nog een aantal dieren. Ik kom dus waarschijnlijk terug als een zeer ervaren dierentuinmedewerkster! Andere dingen die ik nog gedaan heb zijn de schildpadden! Dit vond ik echt heel leuk en ze zijn mn nieuwe lievelingsdieren vanaf nu! We moesten ze vangen en daarna het schild poetsen wat erg grappig was! Er was een mega schildpad en deze hebben ze met een aantal op moeten pakken en geschrobt omdat hij zo zwaar is. We hebben ook nog de vijvertjes van de mini schildpadden gepoetst en het eten voorbereid. Minder werk was het grote aquarium schoonmaken in de regen, alles maar dan ook echt alles was nat! Opzich hebben we wel veel gelachen en het resultaat was gelukkig goed! Verder heb ik nog een poging tot cutting leaves gedaan, maar dat was echt niks voor mij! Ik kreeg zo'n mesding (manchette ofzoiets) en daar moest ik dan samen met Victor bepaalde planten mee omkappen voor de dieren, als eten of schuilmiddel. Alleen gingen we de rimboe in waar dus echt allemaal vieze beesten zitten... Hij deed een boompje voor en er vielen gewoon spinnen op zn hoofd en toen heb ik maar bekend dat ik echt heel erg bang voor spinnen ben en dit dus niks voor mij was. Gelukkig maakte dat natuurlijk niks uit en besloten we dat t inderdaad meer mannenwerk is :P toen heb ik het foodhouse schoongemaakt, hier ga je elke morgen heen om wat banaantjes te snijden en dergelijke, daarna ga je met een van de keepers mee om hen te helpen. En dan smiddags en avonds lekker rijst eten, mmmm. Begint me nu al een beetje te vervelen :p ik mis pasta en Mexicaans en frietjes en gehaktballen en oa heb echt overal zin in, behalve rijst met kip en groente haha! Nou zo ziet ongeveer een week hier in cikananga eruit. Ik wil op zondag nog gaan lesgeven aan wat mensen in een dorpje verder en voor de rest zie ik wel wat er nog allemaal komt! Nou groetjes aan de rest in Blanda! En ik probeer mn blog een beetje bij te houden. Groetjes uit het warme regenachtige heel erg mooie Indonesië!

Follow the author: LisaSmits
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: LisaSmits
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1