Uganda

Ik heb echt een geweldige tijd gehad in Uganda. Ik heb met een hele andere cultuur kennis gemaakt en ik heb een hele boel nieuwe mensen leren kennen. Ik heb van 28 december 2013 tot 12 januari 2014 ontwikkelingswerk daar gedaan, dit was natuurlijk niet het enige. We hebben ook met de lokale bevolking een debat gehouden en een paar voetbal wedstrijdjes gespeeld. We hebben iedere dag ons voor de volle 100 procent ingezet tijdens het werken en daarbij hebben we buiten het programma om, ook nog geprobeerd om de kinderen een leuke dag te bezorgen.

Bij pelido hebben we het meest gedaan met kinderen. Pelido is een project die zich inzet voor de lokale community, hierbij hebben ze heel veel verschillende projecten: van een kippenboerderij tot een weeshuis. We zijn hier ook het langst geweest en daardoor hebben we daar ook heel veel vrienden gemaakt. Voor onze overnachtingsplek was een voetbalveld, daar kwam iedere dag van 5 uur tot 7 uur 's avonds een lokale vriendengroep van een man of 20. Ze gingen daar wedstrijdjes spelen waar wij aan mee mochten doen, hierdoor hebben wij hun best goed leren kennen.

Al met al was het echt een geweldige ervaring die ik nooit zal vergeten. Iedereen die nog thuis zit te twijfelen of ze wel mee zullen gedaan, je moet het gewoon doen!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of lucr98
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.