Schagen FM

Media bericht over onze tweede keer vrijwilligerswerk in Vietnam

31 mei 2013
Els en Renee Ligthart opnieuw naar Vietnam

SCHAGEN – Els en Renee Ligthart vertrekken op 13 juli opnieuw naar de Mekong Delta in Vietnam. Daar gaan ze bij diverse projecten vrijwilligerswerk doen.

Els blijft zes weken en Renee vier weken. Moeder en dochter gingen vorig jaar ook en die reis maakte een diepe indruk. Zij gaven onder andere Engelse les aan mensen met een lichamelijke beperking. Ook werkten ze in een aantal weeshuizen en kindertehuizen.

‘Je gelooft niet wat je daar ziet. Zeker qua voorzieningen en ontwikkeling op het platteland loopt Vietnam 50 jaar achter op Nederland. Kinderen met afwijkingen worden weggestopt in een tehuis en aan hun lot overgelaten.’ aldus Els Ligthart.

Dit jaar willen zij weer naar dezelfde projecten. ‘Het is intensief, maar geeft zoveel voldoening’, onderstreept Els, die graag financiële donaties ontvangt. Daarvoor wil ze ter plekke bedden kopen, omdat veel kinderen in een te klein bed liggen.

Maar ook rolstoelen, speelgoed, medicijnen, schoolspullen en eten en drinken staan hoog op de wensenlijst. ‘Ze hebben daar helemaal niets en het is er spotgoedkoop. Een tube medicinale zalf kost bijvoorbeeld € 0,27. Met weinig geld kun je in Vietnam al heel veel bereiken.’

Sponsoren kunnen contact opnemen met Els via www.elsenreneenaarvietnam.waarbenjij.nu.

Bron: httppublic://blog/schermafbeelding_2014-02-08_om_12.15.18_0.pngwww.schagenfm.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=3434041:els-en-renee-ligthart-opnieuw-naar-vietnam&catid=24:overig-nieuws&Itemid=87

Image
Follow the author: Renee
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]