Project 3: FOHO

FOHO is een project voor straatkinderen. Met dit project proberen de oprichters ervoor te zorgen dat kinderen overdag van de straat af zijn en dat ze later een goede baan kunnen vinden. Dit doen ze door overdag lessen in rekenen, Engels, naaien en weven aan te bieden. Ook moeten de kinderen kaarsen en kralen maken om deze te verkopen en helpen op het land met de koffieplanten. ’s Middags gaan de straatkinderen altijd sporten omdat dit iets is dat ze graag doen.
Wij gingen helpen met het maken van kaarsen en kralen. Ook gingen we op het land werken. Het meest indrukwekkende vond ik het om te zien dat de straatkinderen eigenlijk helemaal geen eigendommen hebben. Ze stonden in hun blootje hun enige setje kleren te wassen omdat ze voor de rest niks hadden om aan te doen. Dat setje kleren was niet eens van goede kwaliteit want er zaten gigantische gaten in. Dit vond ik één van de minder leuke dingen om te zien bij FOHO.
’s Middags gingen we voetballen tegen de straatkinderen. Op een groot veld half bestaand uit zand, half bestaand uit gras gingen we de wedstrijd spelen. Het was super leuk om te zien dat er zo veel mensen uit de community kwamen kijken, er stonden tientallen kinderen en volwassenen langs de kant naar de voetbalwedstrijd tussen de blanken en de Ugandesen te kijken. Ook kwam er op de helft van de wedstrijd een grote koe met gigantische horens het veld op gelopen en niemand keek raar op. Uiteindelijk hadden we de wedstrijd maar net verloren met 3-2 voor de straatkinderen.

Follow the author: Romy_Schellekens
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Romy_Schellekens
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]