Christmas in Vietnam

Deze zomer, en de zomer daarvoor ben ik met mijn moeder naar Vietnam afgereisd en heb ik met haar vrijwiligerswerk gedaan in Can Tho- Vietnam. Hierbij hebben we engelse les gegeven aan lichamelijke gehandicapten en straatkinderen. Ook hebben wij ons ingezet op een weeshuis waar ook ernstige geestelijk en lichamelijk gehandicapten kinderen wonen. We zijn daar twee keer heen gegaan en ons uiterste best gedaan om deze kinderen en volwassenen enig woordje engels bij te leren, en liefde te laten voelen. Weeskinderen en voornamelijk geestelijk en lichamelijk gehandicapten kinderen zijn helaas niets in Vietnam, worden verschrikkelijk behandeld en liever vergeten dan dat er voor hun gezorgd wordt. Na twee keer samen met mijn moeder deze ervaring te mogen delen, besloot zij een paar maanden geleden om WEER heen te gaan! ze had nog veel vakantiedagen over en deze mocht zij niet mee nemen naar het nieuwe jaar, toen dacht zij: wat kan mij het schelen, ik heb het hier goed in Nederland en ik vind het prachtig met die kids. Dus heeft ze voor de derde keer tijd, geld en moeite opgeofferd om met die kids een geweldige tijd te hebben. Vele kinderen herkende haar, wat echt super was! ook heeft ze weer heel veel sponsorgeld opgehaald zodat we weer veel spulletjes konden aanschaffen voor de kinderen. Goed studie materiaal, schoon speelgoed, goede bedjes en eten met goede voedingsstoffen. Daarnaast heeft mijn moeder veel liefde in zich en die kids vinden het prachtig om met haar te spelen. Zowel mijn moeder en de kinderen glinsteren op de foto's die ze stuurt.
Ik ben trots op mijn moeder dat ze weer heeft besloten naar Vietnam te gaan en zich in te zetten voor een beter welzijn voor deze kinderen. Zonder de vrijwilligers worden ze namelijk vergeten. Ze ontvangen geen liefde en verzorging en zelfs medische verzorging is soms ver te zoeken. Nu met de kerstdagen moet ik mijn moeder missen, maar dat geeft helemaal niet als ik bedenk hoe blij ze die kids maakt met haar aanwezigheid. Geen kerstuitje is te gek en die maffe blanke die ze zien rondfietsen in Vietnam, jup, dat is mijn moeder. En ik ben trots op haar.

Merry Christmas & a happy new year! Van mijn moeder en de kids uit Vietnam!
en van mij uit Nederland.

en sta nog even stil bij alle kinderen die geen kerstmis kunnen vieren dit jaar, en besef dan even hoe goed wij het hebben hier in Nederland.

voor meer informatie check: www.elsenreneenaarvietnam.waarbenjij.nu

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Renee
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]