Voorbeeld: "Twee succesvolle presentaties gegeven op de basisschool van een vriend van mijn vader!"

'Op woensdag 4 april heb ik les gegeven op de basisschool van een vriend van mijn vader. Dit is een school voor moeilijk lerende kinderen, die het vaak lastig vinden zich te concentreren en lang naar iets te luisteren. Een uitdaging dus! Ik heb lesgegeven in twee klassen, een klas met 25 kinderen in de leeftijd van 8-10 jaar, en een klas met 23 kinderen in de leeftijd van 11-12 jaar.

Ik heb een powerpoint presentatie gemaakt waarin ik verschillende onderwerpen heb behandeld:
1. Inleiding. Wie ben ik en wat kom ik doen?
2. Kaart van Afrika. Wat is je eerste gedachte als je denkt aan Afrika? 3. Millennium Doelen. Wat zijn dat precies?
4. School
5. Eten en drinken
6. Boodschappen doen
7. Vrije tijd
8. Openbaar vervoer
9. Swahili les

De presentatie is hier online te zien: httppublic://blog/p1010416.2_medium_0_0.jpgwww.slideshare.net/jopywillems/powerpoint-voor-basisschool Haal en vooral inspiratie uit!

Ik heb gekozen voor deze onderwerpen, omdat die goed aansluiten bij de belevingswereld van deze kinderen. Ook heb ik veel foto's en twee filmpjes laten zien. Ik heb mijn les zo ingedeeld, dat er veel gelegenheid was voor vragen, maar daarnaast heb ik ze zelf ook veel vragen gesteld. Hierbij ging het er vooral over dat ze zouden begrijpen hoe Keniaanse kinderen van hun leeftijd leven. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Na afloop heb ik nog SamSam tijdschriften uitgedeeld. De docenten hebben die afgelopen week ook gebruikt in hun les programma. Tot slot zijn de klassen van plan om ook een powerpoint presentatie te maken van hun leven en die dan op te sturen naar mijn weeshuis in Kenia. We hopen op die manier een brief-uitwisselingsprogramma op te zetten.

Ik vond het ontzettend leuk om les te geven in deze twee klassen. De kinderen waren ontzettend enthousiast en ondanks hun korte spanningsboog, hebben ze zeker iets geleerd!'

Image
Follow the author: JoHo Worldsupporter
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]