Mijn eerste 'werkweek' alweer voorbij

Hallo allemaal,

Hier ben ik weer.... Voor mijn gevoel al een hele tijd geleden, omdat ik deze week weer veel heb gedaan en zeker veel indrukken/ervaringen heb opgedaan.

Zondagmorgen Khmer-les gehad (dit is de taal die ze hier spreken). Moeilijk, maar echt super leuk om te leren. 'S Middags naar het Tonle Sap meer. Met een boot het meer op, naar floating village . Deze mensen leven op het meer. Nu is het nog het regenseizoen, dus staat het water erg hoog. Geweldig om te zien. Dit was zowel voor ons, als voor de dorpbewoners een attractie! Zij zien niet zo vaak blanke mensen.. Daar in het water gezwommen.Het water was behoorlijk warm, maar ik moest op zijn Cambodjaans zwemmen, dus met kleren aan! Daarna nog naar krokodillen gaan kijken ( die ze dus hebben gevangen in dat meer..... Mmmmm, maar goed dat ik dat daarvoor niet wist;)). 'S Avonds nog naar de night market gegaan, en meteen ons Khmer geoefend.

Maandagmorgen helaas heeeel vroeg wakker, er was namelijk een politieman overleden en daarom vinden ze het hier nodig om heel hard de muziek aan te zetten.
Vandaag de hele dag workshop Child Protection gehad. Heel interessant, maar wel erg vermoeiend om de hele dag te luisteren in de hitte!

DInsdag voor de eerste keer naar mijn project (New Bridge for Cambodia Organisation). Dit was pas 's middags dus eerst op mijn gemakje de was gedaan (jaja, met de hand! Dan wardeer je een wasmachine nog meer). Mijn eerste indruk was niet zo heel positief van het project. DE directeur was 20 minuten te laat en had hem maar 1 minuutje gesproken. En de foto's op de site zagen er wat anders/beter uit dan dat het in werkelijkheid is. Een klas in misschien 4 bij 8 meter.... Erg klein, en er moeten soms wel 40 tot 55 kinderen in. Dus met een beetje een rotgevoel daar weg gegaan. Gelukkig kun ik mijn hart luchten bij mijn lieve huisgenootjes!

GElukkig mocht ik woensdag al weer werken, dus kon ik (hoopte ik) meteen van mijn rondgevoel af. Gelukkig zijn de kindjes echt SUPER lief en schattig!!! Dat maakte mijn dag helemaal goed. Ze waren zo blij om mij te zien! Ik kreeg al meteen knuffels, geweldig!!!! De middagklas was wel erg druk! 28 kinderen in zo'n kleine ruimte! En wat gaat het hier anders!!Sommige kinderen letten goed op, andere zitten/liggen/staan en doen heel wat anders. Dat zal nog wel even wennen zijn!

Donderdag al een deel van de ochtend zelf voor de klas gestaan. Het was nog wat onwennig, ook omdat ik niets had kunnen voorbereiden. Dan is lesgeven in het Engels toch wel even wat anders. Maar, ik heb het overleefd;)

Vrijdag was mijn dag niet zo goed begonnen. Mijn darmen waren een beetje overstuur! Dus met weinig energie toch maar naar mijn project gegaan. Was echt blij dat ik was gegaan, want we hadden rijst gekregen van Esther, zij heeft New Bridge mee opgezet. Dit mochten we uitdelen aan de kinderen. Geweldig! Dat maakte mijn dag ook weer wat beter.
Aan het einde van de dag hadden we nog een meeting, het ging erg snel en ik kon niet alles volgens (omdat het in het Engels was, ik niet echt fit was, zij goed wisten waar ze het over hadden, terwijl het voor mij nog allemaal nieuw was.
'S Avonds met het team van New Bridge gaan uit eten. Leuk om hen wat beter te leren kennen. De tijd vloog voorbij. Ook nog even naar de pubquize gegaan en de Temblebar wat gedanst.

Zaterdag weer op tijd op om naar Pongro Village te gaan. Hier is Anne-Marit(prodject-mannager van Interweave) een school aan het bouwen. Echt in een buitenwijk van Siem Reap! GEWELDIG!!! Ik kreeg er gewoon kippenvel van. De directeur, Mr. Sao, steekt zijn hart en ziel er in en zorgt voor alle dorpsbewoners. Geweldig! Daar nog even meegeholpen, niet met het bouwen van de school, maar met stenen schilderen. Die komen om bomen te liggen die mensen hebben 'gekocht'. Ook nog kikker gegeten, dat was niet mijn favoriet!

Vandaag naar Phnom Koulen gegaan. We hebben het wel meegemaakt hoor. Op de geenweg naar het landmine museum, hier een rondleiding gehad. Wat een goed project. Deze mensen halen landmijnen weg die hier tijdends de Khmer rouge zijn gelegd. Daarna zaten we vast met de bus, omdat het zo modderig was! Dus moeten duwen om de bus er uit te krijgen.
Daarna doorgereden naar de watervallen. Wat gaaf zeg!! Eerst rondgelopen, toen heerlijk gegeten. De 'staff' had allemaal eten meegenomen en daar voor ons klaargemaakt. Dat was genieten. Daarna door het national park gewandeld, nog de liggende Boedha gezien! Echt gaaf! Daarna eindelijk zwemmen bij de waterval (wel weer in Cambodjaanse stijl). Dit was echt HEERLIJK!!! Gesprongen en gedoken vanaf de rots, heerlijk.
Op de terugweg hadden we weer 'geluk'. Wij zaten niet vast, maar een ander busje wel. Dus na een half uur wachten, besloten om om te rijden
(ongeveer 50-60 km, dus ongeveer 2 uur). Maar met een leuk muziekje op, was de tijd zo voorbij!

Morgen weer een nieuwe week, we zullen zien wat dit gaat brengen!

Nog even ter infor mijn 'adres':
Interweave
T.a.v. Lotte Bongers
Po box 93246
Siem Reap, Cambodia

Foto's komen snel op Facebook, en als ik tijd heb, ook nog hierop:)

(geplaatst op mijn waarbenjij.nu (lottebongers.waarbenjij.nu) op 27 oktober 2013

Follow the author: lotjebongers
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]