Boerewors, pap en saus

Boerewors, pap en saus is echte traditionele Zuid-Afrikaanse maaltijd. Boerewors is een pittige worst die bestaat uit rundvlees en varkensvlees. Zuid-Afrikanen zijn dol op Boerewors en combineren dit vaak met pap, gebaseerd op maïs, en een heerlijke zelfgemaakte saus. 

Benodigdheden 
Boerewors, maïs pap, 1 appel, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 1 eetlepel suiker, 1 potje tomaatsmoor, suiker, tomatensaus, en soja saus. 

Bereidingswijze van de worst: 
Kook de worst op een rustig vuurtje totdat deze volledig bruin gebakken is. 

Bereidingswijze van de pap
Voeg 3 kopjes maïs pap samen met een kopje koud water in een pan totdat het glad getrokken is, herhaal dit en voeg suiker toe. Plaats de pan op het fornuis en verwarm het tot de pap heet is. Voeg indien nodig meer water toe. Vervolgens zet je het vuur iets lager, blijf je er in roeren, laat je het langzaam doorkoken en voeg je elke 10 minuten nieuw water toe. Serveer de pap met de saus. 

Bereidingswijze van de saus
Rasp een appel, snipper een ui, pers teentjes knoflook fijn, hak de tomaat fijn en bak deze in olijfolie. Voeg 1 eetlepel suiker, tomatensaus en 2 eetlepels soja saus toe aan het mengsel. Voeg vervolgens tomatensmoor toe. Laat het koken totdat de ui gaar is en je hebt een dikke saus. Breng tot slot de saus op smaak met zout en peper.

Serveerwijze
Giet de pap op een bord, giet de saus over de pap en voeg tot slot de Boerewors toe.

Ready In: 0 min.

Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.