Duurzame stage in Kenia bij een Nederlandse stichting

Roeland Lelieveld heeft in Kenia een project + stichting opgezet om verarmde landbouwgrond om te zetten in duurzaam beheert bos gemixt met landbouw. Door bewuster om te gaan met beplanting kunnen lokale boeren nu meer oogsten, is er ruimte gekomen voor vogels, insecten en kleine dieren en heeft het bodemleven zich (deels) kunnen herstellen.

Op de website van de stichting Africa Wood Grow geven ze aan open te staan voor stagairs. Zo'n stage kan uiteraard focussen op biologische elementen of landbouw elementen, maar door de actieve samenwerking met lokale boeren zijn er ook mogelijkheden te bedenken op het vlak van sociologie, antropologie en pedagogiek.

Denk jij dat je zelfstandig in Kenia een stagetraeject kunt doorlopen? Ik zou zeggen benader de stichting voor concrete mogelijkheden.

Contributions, Comments & Kudos

Nice!

Heee Sander! Wat goed dat je dit post, ik denk dat heel veel mensen hier interesse in hebben maar het toch een grote stap vinden om zetten - dan helpen deze linkjes en tips natuurlijk enorm!! 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
WorldSupporter Resources

Volunteer in Portugese Permaculture project and help restore the local ecosystem after catastrophic wildfires

At permaculture project Quinta do Vale a lot of work can be done. For years they have been creating their own small scale permaculture area in a Portugese valley. Through education and training they also try to have impact on a greater amount of people. But in 2017 great

...
forest fire portugal
Tip from sanderP
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
seedling acacia
Statistics
16 1