WorldSupporter profile of stephanelepot
Image
Travel & Move: 
de meest bijzondere ervaring tot nu toe blijft toch wel mijn expeditie naar Malawi omdat ik daar veel jongeren heb gezien die ondanks hun situatie hele duidelijke doelen voor ogen hadden voor wat ze i
n de toekomst wilden gaan doen. Dit heeft mij weer aangespoord meer te gaan nadenken over mijn eigen doelen in mijn leven en waar ik later wil eindigen.
Experience & Leisure: 
Ik heb meegelopen als begeleider bij een initiatief van field2play.
Dit was een voetbalkamp voor Nederlandse kinderen waarvan de opbrengst ten goede kwam van een project in Peru om kinderen daar te kunnen laten voetballen.
Learn & Develop: 
Op school heb ik mij met een groep opgegeven bij worldmapping om op expeditie te gaan naar Malawi.
Om te kunnen realiseren hebben wij regelmatig samen overlegt, acties gedaan en natuurlijk al onze vrienden, kennissen en klasgenoten verteld over wat wij gaan doen.
Help & Change: 
Ik heb om geld in te zamelen voor Malawi diverse acties ondernomen.
Zo heb ik ongeveer €800 opgehaald met twee huisconcerten, €600 met wafelverkoop in de carnavalsvakantie en ongeveer €120 samen met andere jongeren bij mij op school door lekkernijen te verkopen op de kersmusical en de open dag. Verder proberen wij thuis goed ons best te doen om fairtrade producten aan te schaffen.
Work & Initiate: 
ik heb momenteel geen baan.
My Latest Activity
Image

Na onze expeditie naar Malawi heb ik samen met Lars uit onze groep voor een zaal gevuld met zeker 150 mensen een presentatie gegeven. Hierin vertelden wij onder andere wat wij allemaal gedaan hadden in Malawi en deelden we enkele bijzondere ervaringen met het publiek. Een deel van het publiek beston...

Image

Na een zware dag werken hadden we afgesproken met een lokaal voetbalteam dat bestond uit een groep jongeren van onze leeftijd om een partijtje te gaan voetballen. Met de shirts die gesponsord waren door v.v. scharn werd het een echte wedstrijd en konden we na afloop als geschenk alle shirts achterla...

Image

Een van de mensen die wij in Malawi geholpen hebben met ons vrijwilligerswerk was een hele oude man die samen met zijn vrouw nog samen in een klein hutje woonde. De man had al moeite genoeg met het vergaren van zijn dagelijkse levensbehoeften. Daarbij had hij geen zogehete afvalkuil meer omdat de zi...

Image

bijna overal waar wij in malawi kwamen wilden iedereen ons dolgraag hun traditionele dans laten zien en waren wij ook meer dan welkom om gewoon mee te doen!

Malawi

In April ben ik op expeditie meegegaan naar Malawi. Om mijn belevingen van dag tot dag nog eens terug te lezen kun je de link naar mijn blog op mijn profiel vinden.