Image
WorldSupporter profile of Shawney Smits
Image
Travel & Move: 
Van 26 juli t/m 11 augustus ben ik met Worldmapping in Zuid-Afrika geweest en heb daar met 19 andere jongeren vrijwilligerswerk gedaan bij verschillende projecten.
Ik ben ook met school 3 dagen in Londen geweest waar we verbleven in gastgezinnen in een van de buitenwijken van Londen.
Experience & Leisure: 
Ik heb op een markt wafels en oude spullen verkocht voor geld in te zamelen voor mijn reis naar Zuid-Afrika. Interview gehad met lokale journalist.
Op 3fm verteld wat wij gaan doen voor/in Zuid-Afrika. Bakken gemaakt om oude mobieltjes, lege cartridges toners en statiegeldbonnen in te zamelen. Bakjes gemaakt waarin mensen geld kunnen doneren.
Learn & Develop: 
Ik heb vorig schooljaar meegedaan aan een duurzaamheidsproject. Daarbij hebben we een dag georganiseerd, waarop we zwerfafval gaan opruimen.
Ook heb ik in mijn eigen klas verteld wat ik ga doen met de organisatie Worldmapping en waarom dit nodig is.
Help & Change: 
In Zuid-Afrika kwam een meisje naar ons toe lopen en ze zei dat ze dacht dat haar moeder werd mishandeld. Wij liepen met dat meisje naar haar moeder en zodra ze ons zag begon ze te huilen.
Wij dachten meteen hier is iets mis en vroegen hulp aan de mensen van Bobbi Bear. Na heel veel gepraat te hebben, kwamen we er uiteindelijk achter dat ze uit huis waren gezet, maar zelfs daar hadden ze het niet goed, want ze woonden bij anderen thuis, waar ze maar om de 3 dagen te eten kregen!. Ik schrok daar al van en daarna bleek dat de zus van dat meisje was verkracht en nu op 17-jarige leeftijd al 7 maanden zwanger was. Als ik aan dit moment terug denk, krijg ik nog steeds de rillingen. Ik koop ook vaak fairtrade spullen, vooral fairtrade chocolade ^^.
Work & Initiate: 
Ik werk als oogstmedewerker bij Grubben B.V. Ik pas vaker op en in de zomer doe ik preipoten.
My Latest Activity
Voorbereidingen Guatemala

Het begint nu toch wel spannend te worden, de reis naar Guatemala komt steeds dichterbij. We zijn op ditmoment nog steeds cartridges en oude mobieltjes aan het verzamelen om die dan weer in te leveren zodat ze verantwoord hergebruikt worden. Daar krijgen we dan een vergoeding voor om de reis te beko...

Image

De eerste (en voor mij ook de laatste dit keer) voorbereidingsdag is al weer even geleden. Het was erg leuk om iedereen te ontmoeten. Eerst hadden we een paar opdrachten die we met z'n allen moesten uitvoeren, bijvoorbeeld op volgorde gaan staan van leeftijd of de reistijd naar Utrecht die morgen. D...

Volunteering Guatemala

Ook dit jaar ga ik weer op reis, dit keer naar Guatemala. Ook daar gaan we naar projecten om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik hoop dat het net zo'n mooie reis wordt als naar zuid Afrika. Ik heb er zin in!!!

Update 7 - 3 - 2015

Het is al weer ff geleden dat ik een bericht heb geplaatst, maar ondertussen  is er weer het een en ander gebeurd. Samen met  2 reis genoten (Sabine en Fleur) van de zuid Afrika reis van vorig jaar gaan we een presentatie geven op school. Dit alles om Worldmapping te promoten en zo leeftij...

Guatemala it is!

Dit is dan de tijd dat ik met een groep met 19 andere jongeren in Guatemala ga zitten, ben nu al helemaal enthousiast, ben benieuwd hoe het tegen die tijd is!

Zahara - Incwad'encane

Aaaah dit lied!! Een dag in Zuid-Afrika hebben we een project bezocht waar ze schooluniformen maakten voor een school in de buurt. Alle mensen daar waren zo gastvrij en vrolijk en ze dansten de hele tijd! Wij waren daar en ze hadden steeds hetzelfde liedje opstaan, van de ene kant heel leuk en gezel...