Voorbereidingsdag Guatemala

De eerste (en voor mij ook de laatste dit keer) voorbereidingsdag is al weer even geleden. Het was erg leuk om iedereen te ontmoeten.

Eerst hadden we een paar opdrachten die we met z'n allen moesten uitvoeren, bijvoorbeeld op volgorde gaan staan van leeftijd of de reistijd naar Utrecht die morgen. Daarna gingen we in tweetallen zitten om elkaar te leren kennen, alle informatie die we hadden gehoord over elkaar moesten we ook nog aan de groep vertellen, zodat iedereen meteen al wat leuke feitjes over iedereen wist. 

Om wat regels en afspraken te verzinnen voor tijdens de expeditie, verdeelden we de groep in 2. Het kwam er eigenlijk allemaal op neer dat we aardig voor elkaar moeten zijn en dat iedereen zich zo op haar/zijn gemak voelt, dat zij/hij zich kan uitspreken in de groep. 

Het laatste half uurtje voor de lunch werkten we in groepjes van 4 aan onze presentaties die we 's middags aan onze ouders moesten gaan houden. Ik zat samen in een groepje met Mandy, Saïra en Maren, wij hadden de onderwerpen gezondheid en natuur. Na hier veel info over opgezocht te hebben, hadden we uiteindelijk een filmpje over de omgeving en 5 vragen over de gezondheid van Guatemala. Dit is het filmpje wat we hadden laten zien: httpspublicpublic://blog/img-20150418-wa0065.jpgblog/img-20150418-wa0064.jpgwww.youtube.com/watch?v=koIjcep1I4A

Lunch!! tijdens de lunch ben ik ook nog 2 meisjes van de Zuid-Afrika groep tegengekomen. Erg leuk om ze weer eens te spreken, want we hebben natuurlijk veel meegemaakt. 

Na de lunch kregen we een leuk Spaans lesje van onze expeditiebegeleidster Cindy. Ik heb in groep 7 en groep 8 Spaans als vak gehad en in mijn tweede jaar van VWO heb ik ook nog een module Spaans gehad, dus ik wist al wel een paar Spaanse woorden. 

Rond 3 uur kwamen onze ouders en moesten wij onze presentaties gaan doen. Na alle presentaties en veel dingen te hebben geleerd, vertelden Cindy en Tim (onze expeditiebegeleiders) nog over onze reis zelf, de algemene informatie over hoe alles zal gaan lopen en over wat je nodig hebt aan medicijnen en spullen. 

Op het allerlaatste nog een groepsfoto gemaakt en toen gingen we alweer naar huis. 

Kan niet wachten om te gaan!!

Follow the author: Shawney Smits
More contributions of WorldSupporter author: Shawney Smits:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1030