Photo
Title: Woensdag 18 juni
Woensdag 18 juni

Woensdag 18 juni

Media of Cynthia
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Related content:
Woensdag 18 juni

Woensdag 18 juni

Image

Hoi allemaal, 

 

We werden vroeg wakker gemaakt voor het ontbijt. Ik ging naar het project, vastbesloten om iets fysieks te gaan doen. En nou dat hebben we gekregen. Dewi, Rick en ik werden ingedeeld bij school construction. In het begin moesten we cement mixen, en daarna heb ik grond rondom de school uitgehakt, dit was erg intensief. De locals legde ons uit dat we water moesten gooien over het cement, omdat hierdoor het cement minder snel kan drogen en er hierdoor geen scheuren ontstaan. Hierna hebben we stenen gehakt en deze met een kapotte kruiwagen proberen te verplaatsten naar de achter kan van de school. Toen we uiteindelijk aan de achterkant waren, waren we de helft van de stenen kwijt, maar het was wel leuk om te doen. De stenen moesten daarna op het cement worden gelegd, om weer het scheuren ervan te voorkomen. Toen we klaar waren kregen we van de locals maispap. Het schijnt dat alle locals hier gek op zijn. we begonnen dan ook met vol goede moed te eten, helaas was deze moed na de eerste hap al helemaal weg. Het proefde als natte popcorn zonder zout of suiker, en ook nog drinkbaar. Aangezien het onbeleefd is om het niet op te eten hebben we dit toch gedaan.

 

Toen we daar zaten, liet een van de locals een houten blokje zien. Hier stond de naam van een klas op. Hij vertelde dat het op school niet toegestaan was op een andere taal dan Engels te spreken. Het houten blokje wordt aan het begin van de les aan een leerling gegeven. Het doel is om het blokje aan het einde van de dag niet meer te hebben. Deze leerling gaat dus op zoek naar klasgenoten die een andere taal spreken. Als hij iemand vind, geeft hij het blokje aan die leerling, en deze gaat dan weer op zoek naar een andere leerling die geen Engels praat. Aan het einde van de dag, vraagt de leraar aan de leerling aan wie hij het houten blokje heeft gegeven of hij hem nog heeft. Als de leerling nee zegt, vraagt de leraar aan wie hij hem heeft gegeven. Daarna doet hij hetzelfde met die leerling, totdat het blokje uiteindelijk weer terecht is. Niemand wil het houten blokje krijgen, en daardoor wordt er al meer Engels gesproken. Haha helaas was de leraar dit keer ook betrapt op het spreken van een andere taal, en daarom had hij het blokje nu.

 

Die middag ben ik samen met kiki naar huis gegaan, om even een rustige middag te hebben.

 

’s Avonds hebben we met z’n alle gezellig in een lokale kroeg het wk gekeken. We zaten met iedereen voor de tv, en gelukkig hadden we gewonnen. Hierdoor was er nog een soort van after-party en hebben we Ugandees gedanst.

 

 

Groetjes Cynthia.

More contributions of WorldSupporter author: Cynthia
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]