Photo
Title: Maandag 16 juni
Maandag 16 juni

Maandag 16 juni

Media of Cynthia
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Related content:
Maandag 16 juni

Maandag 16 juni

Image

Hoi allemaal, 

 

Vandaag was de eerste dag op het project. We zijn vroeg opgestaan om op tijd op school te zijn voor het ontbijt. Na het ontbijt kregen we informatie over het project. Er werd uitgelegd wat we allemaal konden doen en waarom deze projecten waren opgestart. We konden kiezen verschillende projecten en ik ben uiteindelijk ingedeeld bij teaching.  

 

De lerares stond voor de klas, en toen ik binnen kwam gingen ze allemaal staan en zeiden ze tegelijkertijd dat ik welkom was, welke klas ze waren en welke les ze aan het doen waren.  Nadat de lerares de eerste helft van de les had gegeven, mocht ik het overnemen en heb ik de tweede helft van de les gegeven. Het was erg anders dan in Nederland, ze zijn hier nog erg van de harde hand in de klas. Ook was het apart om te zien dat de leraren de namen van de kinderen helemaal niet kende. Verder wordt er hier in Nederland aan het begin van de les gekeken wie er niet is, daar komen de leraren er pas achter als ze schriften gaan uitdelen. 

 

Het doel van dit project was, dat wij leren hoe ze daar les geven, en ook dat hun leren hoe wij les geven. Ook is die project bedoeld om meer kinderen naar school te krijgen. Kinderen vinden het helemaal geweldig als er een mzungu langskomt, en als je dan ook nog les geeft, zullen meer kinderen geneigd zijn om naar school te gaan.

 

 

 

’s Middags hebben we een dorp tour gedaan. We zijn langs verschillende dorpen gegaan, om te zien hoe mensen aan water komen. Sommige mensen hadden met hulp van Be More een watertank in de tuin staan, die regenwater kon opvangen. Maar andere mensen moesten hun water halen uit een meer. Dit meer was erg vies en er zwommen ook beesten in. In Nederland zouden we niet eens in dit meer mogen zwemmen wegens gezondheidsgevaren. En in Uganda moesten de mensen zich wassen in dit meer, en zelfs drinkwater eruit halen. Met deze tour lieten ze ons zien hoe belangrijk het is om watertanks te bouwen.

 

Toen we terug gingen naar de school voor ons avondeten, kwamen we ook nog gevangenen tegen. Er liep een groep van misschien wel 15 criminelen langs ons busje, en er was maar 1 bewaker met een geweer bij. De criminelen liepen gewoon los zonder geboeid te zijn, en als ze samen hadden een plan hadden gemaakt, hadden ze makkelijk kunnen ontsnappen. Er liepen moordenaars, verkrachters, dieven, pedofielen enz. bij. Voor ons was het een schrok om dat zo te zien, maar de mensen daar keken er niet eens van op.

 

Toen we bij de school aankwamen hebben ik nog even met de kinderen gespeeld. Daarna was het tijd om weer terug naar ons huis te gaan.  

 

Groetjes Cynthia

More contributions of WorldSupporter author: Cynthia
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]