Photo
Title: Waarom vrijwilligerswerk? Genoeg redenen!
Waarom vrijwilligerswerk? Genoeg redenen!

Waarom vrijwilligerswerk? Genoeg redenen!

Media of MaartjeLaat
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Related content or attachment:
Waarom vrijwilligerswerk? Genoeg redenen!

Waarom vrijwilligerswerk? Genoeg redenen!

Image

Het is de droom van velen maar slechts een handjevol durft de stap te zetten: vrijwilligerswerk in het buitenland. Ik ben daar een van die de stap heeft durven zetten om het daadwerkelijk te doen.

Daarnaast krijg ik vaak te horen waarom vrijwilligerswerk? Tja waarom, daar kan ik lang over na denken! Maar ik denk dat je er vooral het in je moet hebben om iemand überhaupt te helpen en zeker in dit soort landen waar je tevens een cultuurshock krijgt. Maar dat is dus de uitdaging die je aangaat met jezelf!

Ik weet al van mezelf dat ik mensen kon/kan  helpen en dat ik het in Nederland niet zo interessant vind, niet uitdagend genoeg. Dus voor mij was de keus al snel gemaakt dat ik vrijwilligerswerk ging doen in het buitenland en het weekend gewoon lekker vrij ben en vakantie kon gaan vieren, gewoon puur genieten. Mensen zeggen wel eens ik zou nou echt het ware Spanje of  Ibiza willen leren… maar hoe kan ik dat doen is dan de vraag? Het antwoord is niet zo moeilijk als dat wij denken.

Je hebt als mens namelijk twee keuzes,  een daarvan is je gaat gewoon emigreren naar het land dat je wilt leren kennen of je gaat er vrijwilligerswerk doen. Emigreren vond ik toch net iets te ver gaan en vrijwilligerswerk is daarin tegen gewoon de beste oplossing. Maar dan kom ik weer bij de vraag: waarom vrijwilligerswerk?

Mijn antwoord is daarop: Ik leer het ware cultuur te kennen door middel van werk en ik help de mensen die het (harder) nodig hebben daarnaast heb je nog genoeg tijd om het mooie land te ontdekken, ik zeg een mooiere combinatie kun je niet hebben. Naast dit zijn er nog meer redenen om vrijwilligerswerk te doen!

Door alle vrijwilligerswerk maak je vrienden voor het leven. Met deze reizen die ik heb gemaakt, denk ik zo’n twintig (of meer) nieuwe mensen leren kennen. Niet iedereen zal mijn beste vriend worden, maar ik heb toch een aantal dierbare vriendschappen overgehouden aan mijn reis. Op een bepaalde manier blijf je als je gezamenlijk zo’n project onderneemt altijd met elkaar verbonden. Je hebt samen herinneringen gemaakt die je nooit meer vergeet. Het is een heerlijke basis voor een vriendschap.

Daarnaast staat het ook super op je CV, want zeg nou eerlijk, welke werkgever is niet impressed wanneer hij/zij ziet dat je je belangeloos hebt ingezet in het buitenland? Als je een beetje slim bent kun je zelfs een vrijwilligersreis doen die aansluit bij jouw ambities. Je hoeft heus niet per sé kinderen in Afrika het alfabet te leren. Er is voor ieder iets dat aansluit bij zijn/haar interesse.

Mocht je nog een reden of smoes willen bedenken om naar het buitenland te gaan. Lees dan vooral dit artikel: How Studying or Working Abroad Makes You Smarter

 

Kort samengevat: Studying or working in another country can make us better thinkers—more flexible, creative, and complex—if we’re willing to adapt and learn from other cultures. 

More contributions of WorldSupporter author: MaartjeLaat
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]