boatcruise + safari

Na een dagje hard werken bij yodep gingen we naar een lodge in Liwonde om daar op boatcruise en op safari te gaan.
Bij de boatcruise gingen we met een klein bootje het meer op om een beetje rond te varen. Als we dieren zagen vaarden we er naar toe en als we dichtbij genoeg waren werd de motor van de boot uitgezet en waren we allemaal muisstil opdat de dieren niet zouden schrikken en weg zouden vluchten. We maakten foto's en kletsten een beetje, en het was opzich wel een leuke trip. We zagen olifanten en heel veel nijlpaarden en ook een krokodil hebben we gezien. Na vijf kwartier keerden we om en vaarden dezelfde weg weer terug naar de lodge.

De safari vond ik een stuk gaver aangezien we toen echt dicht bij de dieren waren. Bovendien stonden er ook echt mooie bomen in het safaripark. Al met al hebben we allemaal mooie foto's kunnen maken van zowel de boatcruise als de safari. Op de safari hebben we trouwens olifanten, antilopen, pumba`s, herten en apen gezien. Maar, dat niet alleen! Voor het eerstin dertig jaar is er weer een neushoorn gespot. In het hele park lopen er maar heel weinig rond en wij zijn aangevallen door een van hen! Okay, het was niet echt aanvallen...hij rende op ons af en maakte toen een schijnbeweging naast rechts...Maar toch, gezellig is anders. Het belangrijkste; we hebben het overleefd.
Als laatste onderdeel van de safari liet onze gids ons een boom zien met een grote opening erin. Het bleek dat omdat de mensen vroeger de ziekte lepra niet begrepen, ze dachten dat ze de lijken van de gestorven lepra patiënten in die boom moesten gooien. Een naar idee vond ik het.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of saraii
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories