Hoeveel betaal je voor huisvesting tijdens je stage in Europa?

Als je stage gaat lopen in het buitenland heb je natuurlijk ook een accommodatie nodig waar je gaat verblijven. De kosten voor huisvesting verschillen echter nogal per land (en soms zelfs per stad). Omdat je ook nog geld wil overhouden om leuke dingen te doen tijdens je stage is het belangrijk om hier van te voren een goed beeld van te hebben, en misschien zelfs mee te laten spelen in de keus voor een bepaalde bestemming. Hieronder vind je een overzicht de kosten voor huisvesting in van een aantal populaire Europese steden.

Londen

Londen is een geweldige stad om een aantal maanden stage te lopen. De stad is internationaal, relatief dichtbij en er wordt Engels gesproken. Londen staat echter ook bekend als een van de duurste steden om te wonen ter wereld! Voor een studentenkamer betaal je minstens 700 euro per maand, voor een studio moet je rekenen op 1200 euro per maand en als je een appartement wil huren kun je wel 2000 euro per maand kwijt zijn.

Berlijn

Na de val van de muur heeft Berlijn zich razendsnel ontwikkelt tot een superhippe en moderne stad. Ook kent de Duitse hoofdstad veel verschillende wijken met elk een eigen identiteit. Keus genoeg dus als je stage wil lopen in Berlijn. Berlijn staat alleen niet bekend als de meest goedkope stad, voor een studentenkamer betaal je rond de 500,-  voor een studio 700,- en voor een studio 900,- euro per maand.

Barcelona

Tapas, Sangria en de Middellandse Zee. Barcelona heeft een unieke mix van cultuur, strand en lekker eten. Het is ook niet gek dat veel studenten graag in deze stad hun stage willen doen. Barcelona staat bekend als een redelijk betaalbare stad, voor een bordje tapas betaal je bijvoorbeeld maar een paar euro. Voor huisvesting zijn de prijzen vergelijkbaar met andere grote steden. Een studentenkamer heb je vanaf 450 euro per maand, een studio voor 850 per maand en een appartement vanaf 1000 euro per maand.

Madrid

Madrid is het bruisende hart van Spanje. De stad is groot en internationaal maar minder toeristisch dan bijvoorbeeld Barcelona waardoor je sneller echt tussen de Spanjaarden zit. Ook leuk om je Spaans gelijk te kunnen oefenen. Qua huisvesting is de stad ook goed betaald, voor een studentenkamer betaal je zo'n 400 euro per maand, voor een studio 750- en voor een appartement 900 per maand.

Lissabon

Lissabon is snel populairder aan het worden als stagebestemming. De stad is betaalbaar, er zijn interessante stages en is daarbij ook een interessante stad om te ontdekken. Aangezien de stad nog niet zo internationaal is als bijvoorbeeld Barcelona of Berlijn is Lissabon ook nog relatief goedkoop! Wanneer je een studentenkamer zoekt zal je rond de 250 euro per maand betalen, voor een studio 700 euro en voor een appartement zo'n 900 euro per maand. 

Stage zoeken?

Stage-Euro biedt begeleiding bij het vinden van een geschikte accommodatie voor je stage in het buitenland. Kijk op de website voor de mogelijkheden in bovenstaande steden.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Supporter of Stage-Global
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
7 1
Promotions
logo JoHo Insurances

Sta jij op het punt om je emigratie droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.